Saray'daki hayatı mütevazı gösterme peşine düştüler ancak...

Kaba maliyetinin 5 milyar TL’yi bulduğu ileri sürülen 1000 odalı Ak Saray’la ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Yandaş medya, tanesi 1.000 TL'lik bardakları, 10 bin TL'lik klozetleriyle gündemden düşmeyen Ak Saray'daki şatafatlı hayatı, mütevazı gösterme peşine düştü.

Saray'daki hayatı mütevazı gösterme peşine düştüler ancak...

Ancak sofradaki 'İmparatorların çayı' olarak da bilinen “Rize’nin beyaz çayı” fiyatı ile dudak uçuklatıyor.

İçerisinde hamamdan saunaya, havuzdan jakuziye, spa merkezinden sinema salonuna kadar birçok mekânın yer aldığı Ak Saray ile ilgili israf ve gösteriş günlerce konuşuldu.

Y. Şafak gazetesi ise pazar ekinde Ayşe Olgun imzalı haberde saray mutfağındaki israfı mütevazi göstermeye çalışan bir habere imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan doğal yaşamın önemine vurgu yapan ve yaşantısında da mümkün olduğunca buna dikkat eden bir isim olduğu yazıyor.

Haberde Erdoğan ailesinin sofrası da oldukça sade ve mevsimine uygun yiyeceklerden kurulduğunu ve mevsimine uygun meyvelerin tercih edildiğini anlatıyor. Bunu anlatırken de “Evde ayrıca bol bol Rize'nin beyaz çayı içiliyor." ifadeleri yer alıyor.

Ancak Ak Saray’da en çok tüketilenler arasında yer alan ve sade yaşam olarak sunulan 'Rize’nin beyaz çayı' kilosu sıradan bir vatandaşın 4 aylık giderine bedel.

RİZE’NİN BEYAZ ÇAYININ KİLOSU 4 BİN LİRA

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ilk kez geçen yıl ürettikleri beyaz çayı, kilosu 4 bin liradan internet üzerinden piyasaya sürdüklerini açıklamıştı. 1531 kilogram yaş beyaz çay tomurcuğundan 370 kilogram beyaz çay üretildiğini 'İmparatorların çayı' olarak da bilinen beyaz çayın çok değerli olduğunu açıklayan Sütlüoğlu, "Dünyada çok kısıtlı üretildiği için her zaman bulunamayan değerli bir ürün. Çok yüksek oranda antioksidan özelliği var. Gençleştirme, cilt güzelliği, yaşlanmayı önleme ve zayıflatma özelliğinin yansıra anti kanserojen olduğu da dünyaca biliniyor" demişti. Sütlüoğlu kutu fiyatı 80, kilosu 4 bin lira olarak belirlenen 'beyaz çayı' mücevher kutusu gibi ahşap ambalajda ve cam şişe içerisinde mühürlü olarak satıldığını açıklamıştı.





CEVİZ, BADEM, YER FISTIĞI, MACUN...

Yüksek fiyatlarından dolayı vatandaş, kuruyemişi artık gramla ve taneyle almaya başlarken Ak Saray’ın sofrasındaki ceviz, badem, yer fıstığı, limon suyu, nane yağı, zencefil suyu, bağışıklık sistemi için bal, zencefil, zerdaçal, çörek otu ve tarçın kabuğuyla hazırlanan macun sade yaşama örnek olarak sunuluyor.

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın eşi Aminata Keita, Emine Erdoğan'ın kendisine ikram ettiği mangolar için en güzel mangoların kendi ülkesinde yetiştiğini ancak çok çabuk bozulmasından dolayı ithalatını zor yaptıklarını söylemiş. Bu da bize Ak Saraydaki sade yaşam! hakkında bize ipucu veriyor.

AYLIK GİDERİ 21 MİLYON LİRAYI BULUYOR

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği'nde inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın aylık sabit; elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma ve temizlik giderlerinin 21 milyon lirayı bulduğu söyledi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin daha önce kamuoyuna açıkladığı maliyet hesaplarına göre Cumhurbaşkanlığı Saray'ının sabit giderleri şöyle: Soğutma gideri 600 bin lira, ısınma maliyeti 1,6 milyon lira, aylık elektrik faturası 1,2 milyon lira, Saray'ın iç ve dış temizlik maliyeti aylık ortalama 8 milyon lira, aylık peyzaj bakım maliyeti ise 9 milyon lira.

2 BİN 700 PERSONEL MAAŞ ALIYOR

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğu 28 Ağustos tarihi itibarıyla Çankaya Köşkü’nde 718 personel görev yapıyordu. Maliyetiyle tepki çeken Ak Saray’da ise 2 bin 700 personel maaş alıyor. Buna karşılık 550 milletvekilinin bulunduğu TBMM’deki personel sayısı ise 5 bin 12.
<< Önceki Haber Saray'daki hayatı mütevazı gösterme peşine düştüler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER