SAKARYA (CİHAN)- İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan sehitlervegaziler.gov.tr internet sitesinin 19 Şubat 2015'te kapatılması ile ilgili tartışma sürüyor.
Sakaryasehitvegazileri.com sitesi sahibi Erdoğan Erdoğan Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran'ın İçişleri Bakanlığı tarafından kapatılan sehitlervegaziler.gov.tr sitesi ile ilgili 'Sitenin kapatılmasının kendisini rahatsız etmediği' şeklinde yaptığı açıklamanın şehit ailelerin ve gazilerin vicdanını yaraladığını söyledi. Erdoğan, yaptığı açıklamada, Uran'ın 40 ilde 17 İlçede Şubesi ve yaklaşık 10 bin şehit ailesi ve gazi üyesi olan derneğin genel başkanı olduğunu belirterek, böyle büyükte bir derneğin daha internet sitesi olmadığını şubeleriyle faksla iletişim kurduğunu kaydetti.
"KENDİNE MUHALİFLERE DAVA AÇIYOR"
Uran'ın kendisine muhaliflere dava açtığını, şehit ailelerine kötü davrandığını dile getiren Erdoğan, "Kendisinin şehit ailelerini ve gazileri temsil ettiğini söyleyemez, çünkü kendisi kendisine muhalif şubeleri kapatmakta şehit ailelerine telefonlarla hakaret etmekte, gazilere dava açmakta, gazileri tehdit etmekte ve halen görülen ve 8 Nisanda bir gaziyle yine hakaret tehdit davası vardır. Uran'ın 'Sitenin kapanması bizi rahatsız etmedi. Şehitlerimizi unutturmak için atılmış bir adım değil, zaten onları unutturmaya kimsenin gücü yetmez.' diyor. Peki şehitlerimizi genç neslimize nasıl tanıtacağız. O derneklerinizdeki duvarlara asılan resimlerle mi? Peki siz 10 yıldır görevdesiniz şehitlerin unutulmaması için genel merkez olarak ne yaptınız çıkın açıklayın." diye konuştu.
"PARASI ÖDENMESE BİLE 22 NİSAN'DA KAPANMASI GEREKİRDİ"
Bu konunun şehit ailelerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devri konusuna bağlı olmadığını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın internet sitesi ile ilgili hiçbir şekilde bir çalışması oyaladığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu yeni yapılanmayla alakası yoktur. Aile bakanlığı işe girmek için başvuran yaklaşık 35 bin şehit yakının başvurularını takıp edebilecekleri bir sistem dahi kuramamıştır. Yeniden yapılanma diye bir şey yok. Bu söz gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca sitenin parası ödenmese bile kapanma süresi 22 mart 2015 doluyordu. Sonrasında 1 ay geçse ve ödeme yapılmasa o zaman sitenin kapanması gerekiyor. 22 Nisan'da kapanması beklenebilirdi. Site bu süre bitmeden bile 15 Şubat'ta kapatıldı."
MİLLİ SAVUNMA BAKANALIĞI'NIN SİTESİNDE 80 SONRASI ŞEHİTLER YOK
Erdoğan yine Uran'ın Milli Savunma Bakanlığı'nın sitesinde 80 sonrasında şehit olanlarında bilgilerinin yer aldığını söylediğini dile getirerek, bunun doğru olmadığını vurguladı. Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde 1980 sonrası hiç bir şehidin ve gazinin bilgisi yoktur. Uran'ın açıklamasına şehit ve gazi ailelerinin büyük tepkisi var." diye konuştu.
Kapatılan sehitlervegaziler.gov.tr internet sitesinde 81 ilden yaklaşık bin 500 asker ve polis şehitlerin kimlik bilgileri, özgeçmişleri, fotoğraf ve nerede defnedildikleri; şehit ve gazilerle ilgili haberler, kanunlar, yönetmelikler, genelgeler; şehit, gazi, vakıf ve derneklerle ilgili bilgiler bulunuyordu.
CİHAN