Şekerli, kafeinli ve asitli gıdalar diş lekelenmesine neden oluyor


Ağız sağlığının çok önemli olduğunu ve yaşam kalitesini de etkilediğini dile getiren Diş Hekimi Pertev Kökdemir, günlük yaşamda diş lekelenmesi ve renklerinden dolayı insanların gülmekte bile zorlandığını belirtti.

Diş hekimi Kökdemir, diş lekelenmesi ve renklenmesinin, ağız hijyeninin yetersizliği, kafein, şekerli, asitli ve renkli gıdalar, sigara, puro gibi tütün ürünlerinin tüketimi ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan bir görüntü olduğunu ifade etti.

Diş lekeleri ve renklenmesinden kurtulma imkanının olduğunu aktaran Kökdemir, "Dişlerini beyazlatan hastalarımız, daha sağlıklı ve çekici bir görünüm kazandıkları gibi, kendilerine güvenleri de artıyor ve kesinlikle daha çok gülümsüyorlar." dedi. Kökdemir, şunları kaydetti: "Güzel bir gülümseme pırıl pırıl bembeyaz dişlerle başlar. Bembeyaz dişlere sahip olmak artık zor değil. Dişlerde renklenme gülüşümüzün güzelliğini ve çekiciliğini olumsuz yönde etkiler. Diş lekelenmesi ve renklenmesi; ağız hijyeninin yetersizliği, kafein, şekerli, asitli ve renkli gıdalar, sigara, puro gibi tütün ürünlerinin tüketimi ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan bir görüntüdür."

DİŞ RENGİ 8 TONA KADAR AÇILABİLİR

Diş renginin 8 tona kadar açılabildiğini vurgulayan Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Renklenmiş ve doğuştan koyu renkli olan dişleri, estetik diş hekimliğinde son yılların en gözde trendi olan 'teeth bleeching' dediğimiz diş beyazlatma sistemi ile sekiz tona kadar açmak ve daha beyaz, daha ışıltılı dişlere sahip olmak mümkün. Diş beyazlatma işlemi sonucunda hastalarımız daha güzel bir gülümseyiş, daha sağlıklı ve çekici bir görünüm kazandıkları gibi, kendilerine güvenleri artıyor ve kesinlikle daha çok gülümsüyorlar." diye konuştu.

EN FAZLA BİR SAAT SÜRER

Kökdemir, son dönemde kadın hastalarda olduğu gibi erkek hastalar arasında da oldukça popüler olan 'diş beyazlatma' uygulamasını şöyle anlattı: "Estetik diş hekimliğinin son derece güvenli bir uygulaması olan diş beyazlatma, diğer adıyla bleeching işlemi ofis ve ev uygulamaları olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Öncelikle klinikte, diş hekimi kontrolünde, hastaya dişeti, dudak ve yumuşak dokuları korumak için özel jel ve ekartörler uygulanır. Daha sonra dişlerin beyazlamasını sağlayan özel beyazlatma jelleri sürülür ve beyazlatma işlemine başlanır. Yaklaşık 40 dakika-1 saat boyunca beyazlatma işlemi devam eder ve gerekirse seans tekrarı yapılarak istenilen beyazlığa ulaşılır. Bu işlem ofis beyazlatmasıdır." CİHAN
<< Önceki Haber Şekerli, kafeinli ve asitli gıdalar diş lekelenmesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER