Beşiktaş rekor üzerine rekor kırıyor

Siyah beyazlılar tarihi bir dönem yaşıyor.

Beşiktaş rekor üzerine rekor kırıyor

Süper Lig'in 19. haftasında lider  Galatasaray'a 2-1 yenilerek haftayı puansız kapatan Beşiktaş, gol yeme bakımından  tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor.
         
Ligde geride kalan 19 haftada kalesinde 29 gol gören siyah-beyazlılar,  19. haftalar itibariyle tarihinin en çok gol yediği dönemine imza attı.
         
Maç başına 1.52 gol yiyen siyah-beyazlılar, ligin en çok gol yiyen  takımları arasında yer aldı. ''Kara Kartallar'', lig tarihinde daha önce 19.  haftalar itibariyle en çok golü, 27 golle 2000-01 sezonunda yemiş, en az golü ise  5 golle 1959-60 sezonunda kalesinde görmüştü.
         
19 maçın 16'sında gol yedi
         
         
Beşiktaş, bu sezon oynadığı 19 maçın 16'sında kalesinde gol gördü, sadece  3 maçta gol yemedi.
        
 Ligin ilk yarısında Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor ve  Mersin İdmanyurdu maçlarında gol yemeyen ''Kara Kartallar'', bu 3 maçı da 3-0  kazandı.
         
Siyah-beyazlılar, Galatasaray (3-3), Gaziantepspor (2-3), Fenerbahçe  (0-3), Bursaspor (3-3) ve Medical Park Antalyaspor (5-3) maçlarında kalesinde  3'er gol gördü.
         
9 maçtır gol yiyor
         
         
Beşiktaş, Galatasaray derbisiyle birlikte ligde üst üste 9 maçtır  kalesinde gol yedi.
         
En son 10. haftadaki Mersin İdmanyurdu (3-0) maçında gol yemeyen  siyah-beyazlılar, daha sonra oynadığı 9 maçta toplam 16 gole engel olamadı.  ''Kara Kartallar'', 29 golün 15'ini deplasmanda, 14'ünü ise iç sahada  kalesinde gördü.
         
Ligin en golcü takımı
         
         
Bu sezon gol yollarında tezat bir görüntü sergileyen Beşiktaş, gol yeme  bakımından tarihinin en kötü dönemini yaşamasına karşın, gol atma bakımından ise  ligin en golcü takımı olarak dikkati çekiyor.
         
Ligde 19 maçta toplam 41 gole imza atan siyah-beyazlılar, en yakın rakibi  Galatasaray'dan 4 gol daha fazla atarak zirveye yerleşti. Beşiktaş, gol atma  bakımından ise 19. haftalar itibariyle son 8 sezonun en başarılı dönemini  geçiriyor.
<< Önceki Haber Beşiktaş rekor üzerine rekor kırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER