Dünya Kupasını kaç kişi izledi?

Dünya kupasının televizyonda izlenme oranları belli oldu.Avrupa’da yapılan araştırmaya göre Türkiye’de futbol pek ilgi görmedi.

Dünya Kupasını kaç  kişi izledi?

Uluslararası alanda iletişim ve medya araştırmalarıyla tanınan OMD Dünya Kupası izlenme oranlarını belirledi. Bütün Avrupa’da izlenme oranlarını ölçen kuruluşlarla yapılan iş birliğiyle yapılan araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı.
PEK FUTBOLA İLGİ GÖSTERMEDİK Yarı Final Maçları hariç belirlenen istatistiklere göre Dünya Kupasına katılan ülkelerde daha fazla futbol izlendi. Dünya Kupasına en fazla ilgiyi %17 ile Hırvat ve Hollandalılar gösterirken Avusturyalılar en az ilgiyi gösterenler oldu. Türkiye’de izlenme oranları ise % 3.9 ‘da kaldı. Türkiye’nin izlenme oranlarında çok altlarda kalmasını uzmanlar Kupaya katılamayışımıza ve maçları yayınlayan kuruluşun Türkiye genelinde yaygın olmamasına bağladılar

ALMANYA VE BREZİLYA MAÇLARI İZLENDİ Dünya kupasında en fazla ilgiyi Almanya Ve Brezilyanın maçları ilgi çekti. Almanya-Polonya maçını 81 milyon kişi seyrederken Brezilya - Gana maçını 76 milyon kişi takip etti .

FUTBOL HALA ERKEK OYUNU Dünya Kupası izlenme oranlarında ilginç istatistiklerden biri de Dünya’da kupayı takip edenledir çoğunluğunun erkek olması .Ukraynalı ve Portekizli bayanlar nerdeyse erkekler kadar futbol izlerken Yunan ve Çek bayanlar futbola pek rağbet etmedi. Türkiye’de ise Futbola ilgi gösterenlerin oranı %64 Erkek % 36 Kadın olarak gerçekleşti

FUTBOLU YAŞLILAR İZLEDİ Futbol oynayanlar gençler olsa da izleyenler yaşlılar. Dünya genelinde en fazla futbol izleme oranı 49 yaş üzerinde. Ancak bu konuda tek istisna Türkiye. Çünkü Türkiye’de futbol izleme oranı en fazla 25- 49 yaş arasında .

samanyoluhaber.com
<< Önceki Haber Dünya Kupasını kaç kişi izledi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER