Fenerbahçe'den çok ilginç gol rekoru!

Fenerbahçe, ikinci devrede ligin en kötü pozisyon-gol endeksine sahip takımı oldu.

Fenerbahçe'den çok ilginç gol rekoru!

Lider Fenerbahçe, Süper Lig’in ikinci devresinde ilk yarı ile kıyaslandığında çok daha fazla gol pozisyonuna girdi. Ancak, ligin poziyon-gol endeksinde en düşük yüzdeye sahip takımı da sarı lacivertliler oldu. Yanal’ın golcüleri, ikinci devrede çok net pozisyonlarda topu ağlara gönderememeye başladı.

Son Kayseri Erciyes maçında Moussa Sow, kaleciyle 3 kez karşı karşıya kalsa da fileleri havalandıramadı. Senegalli, sahayı gözyaşları içinde terk etti. Sarı lacivertliler ligin ikinci devresinde maç başına rakip kaleye yaklaşık 18 şut gönderdi. Her maç için 1.4 gol ortalaması tutturuldu, yani Fenerbahçe her 15 şutun yalnızca 1’inde golü bulabildi.

EN GOLCÜ İSİM EMRE

Ligde ikinci yarıda rakip kalelere gönderilen 11 golün 3 tanesi Emre Belözoğlu’nun ayağından geldi. Diğer 3 golü stoperler Bekir, Egemen ve Alves attı. Golcüler Sow, Emenike, Kuyt ve Webo ise toplamda 4 kez rakip fileleri sarsabildi. Takımının 3 golüne imza atan Emre, iki penaltı atışı ve bir de uzaktan şut atarak rakip fileleri sarsmayı başardı.

Yani, tüm bu istatistikler ve ikinci devrede kaçırılan inanılmaz gollere rağmen Fenerbahçe, en yakın rakibinin 8 puan önündeyse biraz da rakipleri kendilerini sorgulamalı.

Sow, orucunu bozamadı

Fenerbahçe adına sezonun ilk yarısında 9 gol kaydeden Sow, ikinci devredeki hiçbir maçta gol orucunu bozamadı. Senegalli, 8 maçın 6’sında görev alıp sadece 2 asist yapabildi.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'den çok ilginç gol rekoru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER