Fenerbahçe'nin hakemlerle ne işi olur?

Fenerbahçe, Beşiktaş maçında kaybederken, Bursaspor maçında kazanırken hakemler ön plana çıktı. Sarı lacivertli takımın oynadığı futbol yine güme gitti.

Fenerbahçe'nin hakemlerle ne işi olur?

Bu güne kadar tartışılmalarına pek razı gelmediğim hakemler herhalde kendilerinden söz ettirmeyi çok seviyor. Son haftalarda olanlar başka bir şeyi akla getirmiyor çünkü. Hemen hemen her maçta çok ilginç kararlara imza atıyorlar. Yorgunluk mu yoksa başka bir şey mi anlamış değilim. 

Bu hafta Galatasaray maçıyla başlayan tuhaflıklar zinciri Fenerbahçe maçıyla devam etti. Galatasaray - Gençlerbirliği maçında kör göze parmak sokar gibi bir hakem kararına şahit olduk. Olmayan bir penaltıyı veren hakem, maçın berabere bitmesini istese de Drogba'ya takıldı. Gerçekten çok şaşılacak bir karardı.

Fenerbahçe - Bursaspor mücadelesinde de hakemler, sanki hayatlarında hiç maç yönetmemiş gibi bir harekete imza attılar. Meireles'in attığı golde ofsayt ya da faul olup olmadığını bir kenara bırakırsak yardımcı hakemin yaptığı gerçekten çok acemiceydi. Kardeşim, madem atılan golde bir kuralın ihlal edildiğini düşünüyorsun o zaman kaldır bayrağını da herkes anlasın. 

Maçı bırakıp, orta hakemle dakikalarca neyi tartışıyorsunuz? Ne konuştuklarını sadece kendileri biliyor. Sanki birileri onlara bu haftanın da gündemi siz olun demiş gibi! Sonra da kararları tartışılınca alınıyorlar. Siz malzeme verirseniz herkes de konuşur, maçın önüne geçersiniz. Birileri de gelir size soyunma odasında posta koyar. 

Hakemler bu kararlarıyla sadece kendilerini değil takımları da yakıyorlar. Üç maçtır iyi futbol oynayan Fenerbahçe'nin başarısı güme gidiyor, sahaya kazanmak için çıkan Bursaspor'un emekleri boşa gidiyor. Sonuçta da lig yarışında dengeler değişiyor.

Bırakın da şampiyon olacak takım kendi yolunu kendisi çizsin. Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın hakemlere ihtiyaçları yok. 

Cüneyt Çakır'ın Manchester United - Real Madrid maçındaki yönetimiyle Avrupa'ya da reklam olan hakemlerimizin gelecek hafta verilecek milli maç arasını çok iyi değerlendirmelerini tavsiye ederim. Bu güne kadar görülmedik şekilde performans düşüklüğü içindeki hakemlerin kendilerini toparlamaları şart oldu. Futbol Federasyonu'na önemle duyurulur.

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com



<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin hakemlerle ne işi olur? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER