Galatasaray Muslera'ya teşekkür etmeli!

Galatasaray - Orduspor maçında son dönemde hiç görülmemiş heyecan fırtınası yaşandı, Bunda Muslera'nın payı büyüktü....

Galatasaray Muslera'ya teşekkür etmeli!

Galatasaray kendisi için çok kritik virajdan üç puanla çıktı. Sarı kırmızılılar kimsenin beklemediği şekilde iki farklı geriye düştüğü maçı ikinci yarıda söke söke kazandı. Orduspor ikinci yarıda yerinden bile kıpırdayamadı. Galatasaray maçı kaybetseydi şampiyonluk hesapları sıfırdan tekrar yapılacaktı.

İlk yarısını bir kenara bırakırsak Galatasaray'ın şahlandığı maç, sarı kırmızılı takımın yararına oldu diyebiliriz. Muslera ile başlayan gariplikler zinciri Galatasaray'ın aleyhine verilen penaltıyla devam etti.  Muslera o şekilde belki milyon kere vursa top kaleye gitmezdi. Penaltıya ne demeli peki? Hakem nasıl bir avantaj kuralı uyguladıysa sonrasında penaltı oldu. İnsanın aklına penaltı olsun diye avantaja bıraktı diye bir soru geliyor! Hakem bir kaç hamle sonrasını görebiliyorsa bu onun adına gerçekten büyük başarı.

Belki garip gelecek ancak her şeye rağmen Galatasaray'ın hayrına olan bir maça şahit olduk. Galatasaray öyle bir kadroya sahip oldu ki özellikle Süper Lig'de geriden gelip maçları yıldızlarıyla süpürebilir. Kaç gol yendiği önemli değil, yediğinin iki katını atacak güce sahip. Bunun en büyük örneğini Orduspor karşısında gördük. 

Schalke maçı şimdi daha kolay

Sanıyorum ki Galatasaray taraftarı bundan sonraki maçları bu gözle izleyecek. Takımlarına olan güvenleri yerine oturdu çünkü. Orduspor karşısında muhteşem geri dönüşün şu aşamada gerçekleşmesi de çok iyi oldu. Ligde Eskişehirspor, Şampiyonlar Ligi'nde Schalke ile oynanacak rövanş maçı öncesi futbolcuların motivasyonu doruk noktasına çıkmıştır diyebilirim.

Galatasaray Almanya'da oynayacağı Schalke maçını aynı motivasyonla oynarsa çeyrek final hiç de zor olmaz. Yarı final ve final için bile fazlaca umutlu olabiliriz.

Başta da söylediğimiz gibi Muslera'nın hatası ne kadar garip olsa da Galatasaray'a eşi olmayan bir tecrübe yaşattı. Sarı kırmızılılar bu sınavdan tam not alarak çıktı. 


Şunu da söyleyelim. Burak'ın Drogba'dan örnek alıp onun gibi bir kafa golüne imza atması, gerçek yıldızların geldikleri takımlara katkısını gösterdi. Aynı şekilde "ben Snejder'den daha mı kötüyüm?" deyip bana göre ondan daha güzel bir gol atan Selçuk'u da kutluyorum. 



Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com

<< Önceki Haber Galatasaray Muslera'ya teşekkür etmeli! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER