Kayserispor UEFA Kupası'nda: 3-1

Arnavutluk'ta Tiran'ı 2-0 mağlup eden Kayserispor, rövanşta da 3-1 kazanarak adını UEFA Kupası'na yazdırdı.

Kayserispor UEFA Kupası'nda: 3-1


STAD: Atatürk HAKEMLER: Sien Kaldma, Hannes Peinvald, Rein Payunurm. KAYSERİSPOR: İvankov, Tayfun, Toledo, Ragıp, Kamber, Bülent, Mehmet, M.Hanifi, Gökhan, Kavian, Aydın. K. F. TİRAN: Hidi, Sina 4 ( Dak. 34 Salihi ), Pisha, Bulku, Sinani, Mukaj, Pena Zuniga, Hajdari, Allmuca, Duro, Patushi. GOLLER: Dak. 5 Mehmet Topuz, Dak. 45 Muhammed Hanifi, 48. Gökhan Ünal SARI KARTLAR: Sina, Duro (Tiran)
MAÇTAN NOTLAR: Estonya bölgesinden hakem üçlüsünün yönettiği maçı yaklaşık 20 bin kişi izledi. Maç boyunca, UEFA'nın bunaltıcı sıcaklara karşı aldığı 'Durma dakikalarında futbolcuların su içmesi ve serinlemesinde esnek olunacak' kararı aynen uygulandı. Dak. 5 Bülent'in Sina tarafından düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu Mehmet Topuz sol çaprazdan ağlara gönderdi. 1-0 Dak.11 Gökhan'ın pası ile buluşan Bülent topla ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldı. Plase vuruşu auta gitti. Dak.12. Sinani'nin altı pastan sert şutu kaleci İvankov'dan döndü, Kamber uzaklaştırdı. Dak.14 Kavian'ın sağ korner çizgisinden ceza sahasına ortasını M.Hanifi kafa ile auta attı. Dak.19 Muhammed Hanifi'nin ortasını Ragıp müsait pozisyonda değerlendiremedi. Dak.21 Gökhan'ın yerden güzel pasına Muhammed Hanifi kalecinin karşısında vuramadı. Dak.22 Tayfun'un hatasında topla buluşan Sinani kaleci İvankov ile karşı karşıya kaldı. Sert şutu üsten aut. Dak.32 Bülent, Muhammed verkaçından sonra Gökhan'ın golünü hakem ofsayt gerekçesiyle saymadı. Dak. 41 Duro'nun serbest vuruştan sert şutu üst direkten döndü. Dak. 45 Gökhan'ın güzel pası ile buluşan Muhammed Hanifi, topu kalecinin solundan ağlara taktı. 2-0
İkinci yarıya da hızlı başlayan Kayserispor 48. dakika'da Gökhan'la farkı 3'e çıkardı. 50. dakika Muhammet Hanefi'nin şutu direkten döndü. 52. dakika Tiran adına Hamdi Salihi rövaşata golüyle farkı 2'ye indirdi. 55. dakika Gökhan Ünal'ın ceza sahası dışından sert şutu az farkla yandan auta çıktı. 64. dakika Mukaj'ın serbest vuruşunu kaleci İvankov mükemmel çıkardı. 66. dakika Mukaj'ın aşırtma şutunu kaleci İvankov son anda çizgi üzerinden çevirdi.
70. dakika İlhan Parlak Gökhan Ünal'ın yerine oyuna dahil oldu. 77. dakika Kayserspor'da Bülent Bölükbaşı'nın yerine Kemal Okyay oyuna dahil oldu. 78. Dakika Mukaj'ın sert şutunu İvankov son anda direğin dibinden çıkardı.
83. dakika Mehmet Topuz'un yerine Ali Turan oyuna dahil oldu. Karşılaşma orta sahada karşılıklı top kayıplarıyla sürüyor. Karşılaşmada oynanmamış olarak kabul edilen süre 4 dakika 90+4. dakika Hamdi Salihi'nin ceza sahası içinden sert şutu az farkla auta çıktı. Maç sona erdi "ERTUĞRUL SAĞLAM: MUTLUYUZ" Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Avrupa'da ülkemize puan kazandırarak, üst tura geçtiğimiz için mutluyuz'' dedi. Sağlam, UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında 3-1 yendikleri Tiran maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, bugüne dek oynadıkları rakipleri arasında en kaliteli ve zorlayıcı takımın Tiran olduğunu belirtti. En fazla pozisyon verdikleri ve sıkıntıya düştükleri maçın Tiran karşılaşması olduğunu ifade eden Sağlam, maç yoğunluğuna alışmaları için zaman gerektiğini, bu yoğunluğa rağmen en iyi başarıyı elde etmek, futbolcuları diri tutmak ve en az sakatlık vermenin hesaplarını yaptıklarını söyledi. ''SIK MAÇ OYNAMANIN SIKINTISINI YAŞIYORUZ'' Sağlam, futbolcularının üzerine düşen görevi yerine getirdiğini kaydederek, ''Sık maç oynamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Ligdeki amacımızı da unutmadan Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarına hemen başlayacağız. Ligdeki konumumuzu korumamız gerekiyor. Avrupa'da ülkemize puan kazandırarak üst tura geçtiğimiz için mutluyuz'' dedi. Sağlam, gazetecilerin sorusu üzerine Sadigov'un ayrılmasından sonra 1 yabancı kontenjanının açık kaldığını, defans için 1 yerli 1 yabancı oyuncu transfer etmek istediklerini kaydetti. MİREL: ''KAYSERİSPOR DAHA RASYONEL OYNADI'' KF Tiran Teknik Direktörü Joca Mirel de Kayserispor'un daha rasyonel futbol oynadığını, ilk golü ve üçüncü golü kötü zamanlarda yediklerini belirtti. İlk maçta 2-0 yenildikleri için bu maçta iyi futbol oynayamadıklarını vurgulayan Mirel, ''İki maçı ele alırsak Kayserispor bizden daha iyiydi. İlk maçta başka bir skor alsaydık bu maçta belki şansımız olabilirdi. Bugün daha farklı oynayabilirdik. Kayserispor'u kutluyoruz ve bundan sonra başarılarının devamını diliyoruz'' diye konuştu.
<< Önceki Haber Kayserispor UEFA Kupası'nda: 3-1 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER