Şike konusu tamamen kapandı...

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den bomba gibi açıklamalar...

Şike konusu tamamen kapandı...

Türkiye Futbol Federeasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, NTV'ye konuk oldu. Demirören şike konusu başta olmak üzere gündeme dair önemli açıklamalar yaptı...

İşte Demirören'in gündemle ilişkin açıklamaları;

"BİZİM İÇİN ŞİKE KONUSU KAPANMIŞTIR"

- Bizim kurumlarımız bir karar verdi. Yargının kararı bizi bağlamıyor. Trabzon'un ikinci başvurusunu da reddetti. Şike olayı Federasyonumuzca kapanmıştır. UEFA şahslara ceza verirse bizi bağlamaz kulüpleri bağlar.

- Siyaset futbolun içinde değil ama tribünlerde siyaset var. Futbolu hatasıyla seviyoruz, siyaseti tribünlere getirmek futbola getirilen en büyük bomba.

- Ben maçlara neden gidemeyeyim, ne olacak ki! Benim tek korkum var yaratan. Federasyon başkanının maçlara gitmesi şov. Bizlerde kulüp başkanlığı yaparken federsyonun maçlara gelmesini eleştirirdik. Maça gitsem futbola gitsem ne katkım olacak gitmesem ne katkım olacak. Geçelim bunları vizyonumuzu genişletelim.

"DONK ART NİYETLİYDİ"

- Dünkü maça federasyon başkanı olarak bakış açım dünyada bir ilk yaşandı., Türkiyede ilk taraftarın sahaya girip futbolcuyu tekmelemesi. Beşiktaş başkanı Orman beni aradı. Bu maçta bir kural hatası varsa bizim yönetimimiz ona cevabını verir. Benim yönetimimde haksızlık olmaz Perfornmans düşüklüğü hakemlerde yaşanıyor doğru ama kimse art niyet aramasın. Bizim federasyonumuz dünkü maçta bir hata varsa var diyecektir. Şu ana kadar bir başvuru yapılmadı. Başvuru yapılırsa değerlenireceğiz.

- Fernandes'e yapılan doğru değil, asıl sorun Fernandes maçı terketseydi oluşacaktı. Bana göre Kasımpaşalı oyuncu art niyetliydi. Çünkü o pozisyon gol olabilirdi. Ama Donk art niyetliydi.

- Bilmeden yaptığım hataları söylüyorum. Taraftar istedi diye beyanat verilmez. Dünkü oyuncunun eline topu aldığı dakikaya kadar herkes atacağını bekliyodu. Beşiktaş'a bilinçli yapılan bir şey yok. Hata muhakkak olmuştur ama kasıtlı olarak hiçbir hakemin karar verdiğine inanmıyorum inanmak istemiyorum. Kanıtlayan varsa savcılığa gitsin tabiki.

"YÜCE ATATÜRK'Ü BİZE SORMADILAR"

- Yaptıkları hareketi takdirle karşılıyorum ama bize sormalıydılar, Bu prosedür olarak yanlıştır. Federasyondan izin alamadan yapamazsınız, ne giyerseniz giyin. Federasyon kurallarla işler bu kuralları kişiler için bozamazsınız. Ondan sonra kimseye ceza veremeyiz. UEFA'ya soruluyor da federasyona neden sormuyorlar.

- Bir şaklabanın çıkıp konuştuğu bişey. Yüce Atatürk sevgisi ve saygısını tartıştırmam, ama ben prosedürü uygulamak zorundayım. Fethiyespor bize sorsa ve izin vermesek bu tartışmalara katılırdım.

- Rabia işareti siyasi mesaj değil, talimatlara göre hareket etmek zorundayız ve öyle yaptık.

-Herkesin görüşüne saygım var benim olduğum yerde eşitsizlik yapılmaz. Disiplik kurulu bizden farklıdır. hem disiplin hem tahkim kurulundaki arkadaşların iyi niyetli olduklarına inanıyorum.

YABANCI SAYISI

Biz ne karar alıyorsak futbolun geleceği için alıyoruz. Kulüplerin mevcut mukaveleleri olduğu için kademeli olarak üçe böldük. Üç senelik olarak karar alındı. Kulüpler buna göre planlama yapıyor zaten. Aldığımız kararları değiştiremeyiz. Sorun olursa tüm kulüplerle oturup kararı birlikte vereceğiz. Yabancı sayısı azaldıkça anadolu takımları üç büyüklerle daha iyi rekabet etmeye başladı. 



<< Önceki Haber Şike konusu tamamen kapandı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER