Süper Kupa'dan süper görüntüler

18. Dünya Kupası'nın açılış seramonisi Allianz Arena Stadı'nda yapıldı. Almanya Kostarika Maçıyla da heyecan başladı...

Süper Kupa'dan süper görüntüler

2006 Dünya Kupası finalleri, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Koehler tarafından resmen başlatıldı. 32 ülke takımının 1 ay boyunca mücadele edeceği dev turnuvada 12 ayrı şehir ve stadyumda tam 64 maç oynanacak.
Tüm dünyanın heyecanla beklediği yeryüzünün en büyük futbol şöleni olan 18. Dünya Kupası finalleri, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Koehler'in açıklamalarıyla resmen başladı.
170 eski şampiyon ve lider olarak önlerinde de tabii ki Siyah İnci Pele Dünya'nın en büyük spor organizasyonunda açılışı yaptı.
Allianz Arena'da 10 binler ve televizyon başına kurulan yaklaşık 1.5 milyar bütün dikkati Münih'e çevirdi Almanya ile Kostarika'nın yapacağı açılış maçına çevirdi.
3 kez Dünya Kupası kaldıran Pele ve Claudia Schiffer birlikte Dünya Kupası "Kupası"nı stadyumun tartan pistinde biletleri tamamen tükenmiş olan Allianz'da 60.000 taraftarın önünde taşıdı.
Pele ve Schiffer'a Almanya başkanı Horst Koehler ile Kostarika başkanı Oscar Arias eşlik etti.
Bu arada bu dev organizasyonun tarihinde ilk kez Dünya Kupası kazanmış olan bütün yaşayan eski şampiyonlar muhteşem açılış seramonisinde bir arada 60.000 taraftarın tezahüratları eşliğinde geçiş yaptı.
"Artık başlayabilir !" diyen Koehler ardından da "Almanya'ya Dünya Kupası'nın ev sahibine hoş geldiniz" diyerek Dünya'da nefeslerin tutulduğunu resmen ilan etti.
340 milyon euro'ya baştan sona yenilenen Münih'in yeni futbol arenasında çoğunlukla Alman bayrağı renkleri hakim olurken çeşitli ülke bayrakları da taraftarlar arasında yerini aldı.
Kostarika ise yaklaşık 7.000 taraftar ile Allianz Arena'da yerini aldı. 9 Temmuz tarihine kadar sürecek olan turnuvada, Almanya'nın 12 değişik şehrinde toplam 64 karşılaşma oynanacak. Kupa, 9 Temmuz'da Berlin'de oynanacak final maçıyla sahibini bulacak. Fotoğraflar:Zaman
<< Önceki Haber Süper Kupa'dan süper görüntüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER