Lee Hendrie, kariyerinin zirvesindeyken Premier Lig'de Aston Villa forması giyiyor ve haftada 30 bin sterlin, yani yaklaşık 90 bin lira kazanıyordu.
Bir kez milli takıma da seçildi ve 1990'lı yılların sonunda, en iyi umut vaat eden genç yeteneklerden biri olarak görülüyordu.
Ama 35 yaşında, lüks arabalarda dolaştığı, milyon poundluk evlerde yaşadığı günler geride kaldı.
Geçen yılın Ocak ayında borç batağına düştü ve otomobillerine, evlerine el konuldu.
Hendrie, iki kez intihara teşebbüs ettikten sonra iflas ilan etti.
Hendrie hala alt liglerde mücadele eden Tamworth takımında oynuyor ve ciddi mali sorunlar yaşayan tek futbolcu da değil.
Xpro adlı sporculara yardım kuruluşunun açıklamasına göre, her beş Premier Lig oyuncusundan üçü, futbolu bıraktıktan sonraki beş yıl içinde iflas ediyor.
Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Gordon Taylor ise bu rakama şüpheyle yaklaşıyor ve gerçek oranın yüzde 10 ila 20 arasında olduğunu söylüyor.
Aslında, jet sosyete yaşamlarını her fırsatta gösteren futbolcular için üzülmek biraz zor. Ama Hendrie'nin hikayesi ilginç.
BBC'ye konuşan Hendrie, kötü mali yönetim ve boşanmasının nasıl iflasına neden olduğunu anlattı.
Boşanma ve kötü yatırımlar
"21 yaşından 33'e kadar büyük paralar kazandım. Bir ara haftada 30 bin sterlinden fazla kazanıyordum. Hep kendime bu kadar çok parayı harcamayı nasıl başardığımı soruyorum."
"Sanırım bir süre sonra hayatın sunduğu çok kaliteli şeylere, ortalama bir insanın yapamayacağı şeylere alışıyorsunuz. Futbol bununla bilinir; iyi arabalar, iyi evler, lüks tatiller, giysiler. Paranız olduğunda bunları elde etmek kolay."
Hendrie'nin babası Paul Hendrie babasının tavsiyesiyle yaptığı doğru yatırımlar sayesinde servetini 10 milyon sterline yükseltti. Ama 2010'de her şeyini kaybetti.
Hendrie, "Paramı heba ettiğimi ya da kumarda harcadığımı söylemek doğru olmaz. Amacım aileme bakmak, paramı yatırımlara yönlendirmekti. Ama bu sırada servetime büyük bir darbe vuran bir boşanma yaşadım. Sonra da, kötü yatırımlar olduğu ortaya çıkan ve sonradan satamadığım evler aldım. Bana tavsiyeler veren insanlar artık yanıt veremiyordu. Gidecek hiçbir yerim yoktu" diyor.
'Şöhret ve servet geçici'
Hendrie'nin tam olarak dibe vuruşu, iki kez intihara teşebbüs etmesi. İkinci denemesi bir hastanede, yaşam destek ünitesinde son bulmuş. Şimdi yeni kız arkadaşıyla hayatını yeniden kurmaya ve çocuklar için bir futbol okulu açmaya çalışıyor.
Futbolcular ve televizyon sunucuları gibi zengin isimlere danışmanlık yapan Peter Kelsey müşterilerine hep, servet ve şöhretin geçici olduğunu hatırlattığını söylüyor.
Kelsey, "Onlara kariyerlerinin istedikleri kadar uzun devam etmeyeceğini ve mali planlamanın önemini anlatıyorum. Tabi gerçeği kabul etmeleri kolay olmuyor. Futbolcular diğer zenginler kadar iyi eğitimli değil. Örnek alacakları pek kimseler yok. Bu da Lee Hendrie'nin yaşadığı gibi sorunlara yol açıyor" diyor.
Futbolu bıraktıktan sonra iflas eden diğer tanınmış fubolcular John Arne Riise, eski Manchester United'lı Keith Gillespie, Celestine Babayaro, Eric Djemba-Djemba ve efsane oyuncu John Barnes.