Samsun'da tapulu arazisinden belediyenin yol geçirmesine kızan toprak sahibi, belediyeye verdiği mühlet dolunca Gençlik Caddesi'nin girişine kazık çakıp caddenin 4. şeridini de trafiğe kapattı. Toprak sahibi, daha önce 3 şeridini kapattığı yolun tamamını kapatınca, 1 Nolu dolmuş hattı sürücüleri güzergâh değiştirmek zorunda kaldı.
İlkadım ilçesinde oturan İbrahim Akbulut, Gençlik Caddesi üzerindeki bin 557 metrekarelik bölümün kendisine ait olduğunu öne sürerek açtığı davaları kazandı. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ekiplerine ölçüm yaptırarak tapulu arazisinin sınırlarını tespit ettiren 64 yaşındaki Akbulut, daha önce 3 şeridini kapattığı yolun bu kez tamamını trafiğe kapattı. Yer sahibinin yaptığı yol kapatma başvurusu üzerine polis ve belediye ekipleri bölgeye gelerek caddenin giriş ve çıkışına işaret levhaları koydu. Bunun üzerine Baruthane'den gelerek Gençlik Caddesi'ni kullanan 1 nolu dolmuş hattı sürücüleri, güzergahı değiştirmek zorunda kaldı.
Evi cadde üzerinde olan ve evine gitmek isteyen vatandaşlar ile yer sahibi arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Hiçbir sürücünün arazisinden geçmesine izin vermeyen Akbulut, sürücülerin başka bir yol kullanmasını, şikayetlerini de belediyeye bildirmelerini istedi.
'10 YILLIK HAKKIM NE İSE ONU İSTİYORUM'
16 ay önce 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şeritli yolun 2 şeridini toprak döküp, kazık çakarak trafiğe kapattığını, son olarak geçtiğimiz ay 3'üncü şeridi de kapattığını hatırlatan Akbulut, şöyle konuştu: "Belediyeye 1 ay mühlet vermiştim. Gelip benimle görüşmesi için.. ama arayan soran olmadı. Bunun üzerine yolun tamamını kapattım. Daha kapanacak yerler de var. Buraya giriş yasaklanacak. Ben onları uyarmıştım. Benim elimde mahkeme kararı, tapu var. Senin elinde hiç bir şey yok. 10 yıldır bu yol kullanılıyor. Ne arayan var ne soran. Madem hukuk adalet var, herkes kaderine razı olacak. Ben burayı annemin, babamın ruhu için, insanlık adına bu kadar çalıştırdım. Ama bundan sonra bu yolu çalıştırmayacağım. Artık Gençlik Caddesi kapandı. Benim burada 1.557 metrekare yerim var. Büyükşehir Belediyesi şu ana kadar beni muhatap almadı. Fen İşleri Müdürü, zabıta müdürü telefon ediyor, gelen giden yok. Ben 10 yıllık hakkım ne ise onu istiyorum. Sürücüler beni takdir ediyor. 'Biz buradan geçmeyiz, başka yerden de geçeriz. Sen yeter ki hakkını al' diyorlar. Bu işin ucu millete de dokundu ama yapacak bir şeyim yok. Gitsinler beni valiye şikayet etsinler. Burası eskiden marul tarlasıydı. Ben de yine sebze ekeceğim. Burada belediyenin 1 metre yeri yok." CİHAN