Birkaç dakikada 50 milyar dolar kaybetti!

Amerikalı teknoloji şirketi Apple'ın borsada birkaç dakika içinde yaklaşık 50 milyar dolar kayıp yaşadığı bildirildi.

Birkaç dakikada 50 milyar dolar kaybetti!

Apple'ın borsada işlem gören hisse senetleri dün yüzde 10 değer kaybederek 463 dolara geriledi.

Apple 2012 yılı Ekim-Aralık dönemini kapsayan mali yılın 1.çeyreğinde,  iPhone ve iPad satışlarını artırmasına rağmen 13,1 milyar dolar kar açıkladı. Hisse başına kar ise 13,81 dolar oldu. Şirketin gelirleri ise 54,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Apple'ın bilançosu beklentilerin altında kalırken, yatırımcıları da tatmin etmedi.
        
Apple'ın 1.çeyrekte 47,8 milyon adet iPhone, 22,9 milyon adet iPad satmasına  rağmen beklentileri karşılamaması Wall Street'te kapanış sonrası işlemlerde hisselerin yüzde 10 civarında düşüş yaşamasına neden oldu. Bu düşüş şirketinin piyasa değerinin 50 milyar dolar azalması anlamına geliyor.

Sterne Agee'den analist Shaw Wu, "Borsadaki kaybın en önemli sebebi yatırımcıların yüksek beklentileri oldu" şeklinde konuştu. Bazı uzmanlarsa teknoloji devini "başarı yorgunu" olarak değerlendiriyor. Bu fikri savunanlara göre şirketin efsanevi CEO'su Steve Jobs'un ölümünden sonra Apple'da 'vizyon sorunu' yaşanıyor. Şirket ne tür bir strateji izleyeceğini bilemiyor. 

DoubleLine Capital LP'nin patronu Jeffrey Gundlach, "Şirket piyasaya hep iPhone veya iPad getirmemeli. Artık daha yeni bir şeyler sunmalı" ifadelerine yer verdi. Chowdhry'ye göre de Apple'ın piyasaya Samsung'un Galaxy türü akıllı telefonlarına karşı mücadele edecek daha yeni aletler sunması gerekiyor.
<< Önceki Haber Birkaç dakikada 50 milyar dolar kaybetti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER