Microsoft'un donanım departmanı,
yazılım departmanından daha çok övgü alıyor. Microsoft'un bugüne kadar tasarladığı klavye, fare, joystick gibi donanımlar hep büyük takdir topladı. Çünkü bu çevre birimler bilgisayar kullanımının en önemli parçası olan insan- bilgisayar etkileşimini sağlıyor. Bu etkileşimin rahat ve kolay olması çok önemli.
Sıradan klavyelerde parmakların altındaki tuş dizilimine alıştıktan sonra, tuşların basınca verdiği tepki sayesinde gözler ekranda yazı yazmak oldukça kolay. Ancak
dokunmatik klavyelerde iş biraz zorlaşıyor. Düz bir
masa üzerine yansıtılan klavyede kazayla boş bir alana basmak oldukça kolay, çünkü fiziksel tuşlar ellerimize
rehber olurken bunun eksikliğini hissediyoruz. Bu da ekrana değil, klavyeye bakarak yazma alışkanlığına dönüşüyor ve yazım hızını ve kontrolünü oldukça yavaşlatıyor. Dokunmatik ekranlarda
sanal klavyede yazı yazarken de kullanıcının parmağını nereye bastığına bakması gerekiyor.
Microsoft'un çözümü olan yeni teknoloji
Microsoft'un patentini aldığı yeni teknoloji, bütün bilgisayar kullanıcılarının en çok kullandığı cihazı, yani klavyeyi ilgilendiriyor. Dokunmatik klavyelerin en büyük kullanım sorunlarından biri bu sayede çözülüyor.
Microsoft'un patenti, sanal çoklu dokunmatik bir klavyede ellerin pozisyonunu algılıyor. Avucun ve parmakların değdiği noktaya göre ele uygun boyutlarda ve elin duruş açısına uygun bir şekilde klavyeyi oluşturuyor. İki el farklı açılarda ve yerlerde durduğunda ortaya iki parçalı bir klavye çıkmış oluyor. Patente göre bu sanal klavye ekranın herhangi bir yerinde belirebiliyor.
Bu klavyenin gerçekten kullanışlı olup olmayacağı henüz kullanımda bir örneği olmadığı için tartışmalı olsa da, insan eline göre pozisyon değiştiren ve şekil alan bir klavye tasarımı gerçekten ilginç bir fikir.