Flaş! Twitter yasağı sonunda kaldırıldı

Anayasa Mahkemesi'nin kararının TİB'e ulaşmasının ardından Twitter yasağı günler sonra kaldırıldı. Şimdi herkes YouTube'a uygulanan sansürün kalkmasını bekliyor..

Flaş! Twitter yasağı sonunda kaldırıldı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a yönelik erişim engeli getiren mahkeme kararlarını sayfasından kaldırdı. Birkaç saat sonra ise yasak kalktı ve herkesin Twitter'a özgürce girmesinin önünde engel kalmadı.

TİB'in internet sitesinde Twitter.com'un yasaklanmasına sebep olan mahkeme kararları tamamen kaldırıldı. Daha sonra TİB, internet servis sağlayıcılarına Twitter'ın yasaklanmasına neden olan mahkeme kararlarının kaldırıldığını bildirmesiyle birlikte Twitter'a erişim tekrar sağlanmaya başlandı..

Dün Anayasa Mahkemesi, Twitter yasağı konusunda başvuru yapan kişilerin haklarının ihlal edildiğine karar vermişti. Ayrıca erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğinin altı çizilmişti. Yüksek Mahkeme, bu çerçevede hak ihlalinin giderilmesi ve gereğinin yapılması için kararı, TİB ile Ulaştırma Bakanlığına göndermişti..


<< Önceki Haber Flaş! Twitter yasağı sonunda kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER