Lisansların verilmesi için gerekli olan asgari bedeller saptanırken, 6 ay içinde ihale çıkılması öngörüldü.
Resmi Gazete'de yayımlanan
Bakanlar Kurulu kararı ile A lisansı için 252 milyon euro, B lisansı için 224 milyon euro, C lisansı için 196 milyon euro, D lisansı için 140 milyon euro bedelle 6 içinde ihaleye çıkılacak. Bu kapsamda, 4 işletmecinin yetkilendirilmesine karar verilirken, gelecek taleplere göre işletmeci sayısı artırılabilecek. Yetkilendirme süresi de 20 yıl olarak belirlendi. İhalenin kapalı
teklif ya da pazarlık usulü yapılması öngörüldü.
NÜFUSUN YÜZDE 50'Sİ
Karara göre, sözleşmenin imzalanmasını izleyen 3 yıllık sürede işletmeci
Türkiye nüfusunun en az yüzde 25'ini, sözleşmenin imzalanmasını müteakip 5 yıl içinde de yüzde 50'isini kapsama içine almakla yükümlü olacak. Mevzuatlara aykırı olmaması koşuluyla işletmeciler, kendi aralarında dolaşım anlaşmaları yapabilecek.
HİZMET KALİTESİ ZORUNLULUĞU
İşletmeci, kapsama alanında kurum düzenlemelerine, karar ve
tavsiye kararlarına uygun
hizmet kalitesi vermekle yükümlü tutuluyor. Kurumun istemi üzerine, yılda en fazla iki adet (yerleşim yeri) işletmeci tarafından öncelikli olarak kapsama alanı içine alınacak. İşletmeciler, yetkilendirme kapsamında telekomünikasyon altyapısını talep etmeleri durumunda, kendilerine ait olmayan
mobil telekomünikasyon şebekelerini kullanarak, hizmet vermeye yetkili diğer işletmecilerin kullanımına, ilgili mevzuat kapsamında sunacak.
İşletmecilerin, yeni kuracakları kuleleri, direkleri, boruları, konteynırları, kanalları, enerji nakil hatlarını ve benzeri altyapı niteliğindeki tesisleri öncelikli olarak tesis paylaşımı yoluyla temin etmeleri esası getiriliyor.