Yurt dışında görev yapacak bilim ataşelerini atamaya başlayacaklarını belirten Ergün, bu kapsamda Washington'a bir bilim müşaviri, Kaliforniya'ya da bir bilim ataşesi atayacaklarını söyledi.
Çözüm süreci
Akil insanların çözüm sürecine nasıl katkısı olabileceğine ilişkin bir soru üzerine Ergün, belirlenen kişilerin çok uzun bir çalışma yapmayacağını söyledi.
Heyetin, Türkiye'nin 7 bölgesinde yaklaşık 1 aylık bir çalışma yürüteceğini anlatan Ergün, ''Hem konuyla ilgili görüş ve düşünceleri kamuoyuyla paylaşmak hem de kamuoyundaki görüş ve düşünceleri alıp, tüm bunlardan bazı sonuçlar üretmeleri ve bu sonuçları da çözüm sürecinde, süreci yöneten noktaya taşımaları bekleniyor ama bunun ötesinde çok özel yetkili kişiler gibi algılanması da şahsen çok doğru olmaz'' diye konuştu.
Akil insanların ''çok farklı insanlardan'' oluşmasının sorulması üzerine de Ergün, şöyle konuştu:
''Öyle olması lazım. Doğal olan budur. Çok farklı insanların konuya katkı sunabilmesi ve çok farklı bakış açılarını bütün değerlendirmeleri, bir süzgeçten geçirmesi ve daha rafine sonuçlar elde edebilmesi önemli. Önemli olan bu sürece bütün herkesi katabilmekti. Yani keşke parlamentoda CHP de, MHP de böylesine önemli bir konunun çözümü için sürece dahil olsalardı ama onlar dahil olmuyorsa, sivil toplum örgütlerinin de kamuoyunun da dahil olmayacağı anlamına gelmez.''