Savaş fotoğraflarındaki hileler

Fotoğraflardaki tahrifatı, internet üzerinden savaş günlüğü yazan "blogger"lar ortaya çıkardı.

Savaş fotoğraflarındaki hileler

Dünyanın en önemli uluslararası haber ajanslarından Reuters için serbest çalışan Beyrut foto-muhabiri Adnan Hajj işten çıkarıldı. Reuters, 2 fotoğrafta bilgisayar üzerinden tahrifat yapıldığını açıkladı.
Önce internet üzerinden Ortadoğu krizini yazan "blogger"lar tarafından orta atılan iddia, Reuters"ın soruşturmasıyla kesinlik kazandı. Fotoğrafçının photoshop'la İsrail uçağının izlerini çoğalttığı iddia ediliyor, ancak Hajj bu iddiaları reddediyor. Yapılan soruşturmaya göre, fotoğraflardan birinde Beyrut"un üzerinden yükselen dumanlar koyulaştırıldı. Diğer bir fotoğrafta da havadaki İsrail F-16 jetinin arkasına alevler eklendi.
Adnan Hajj ise iddiaları reddediyor. BBC"ye konuşan foto-muhabiri, resimlerin içeriğinde herhangi bir oynama yapmadığını, ilk resmin daha net görünmesi için tozu temizlemeye çalıştığını, ikinci resme ise hiç dokunmadığını savundu. Ancak Reuters, Hajj"ın açıklamalarından ikna olmadı. Hajj"ın çektiği 920 fotoğrafı da önlem olarak yayından çeken haber ajansı, iddiaların Hajj"ın güvenilirliğini zedelediğini açıkladı. internethaber.com
<< Önceki Haber Savaş fotoğraflarındaki hileler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER