- Storify Time dergisine göre yılın en iyi 50 web sitesinden biri.
- Ünlü hikaye platformunun 850 bin kullanıcısı bulunuyor.
- Site; Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google+ gibi uygulamalarla ortak olarak çalışıyor.
- Storify kullanıcıları İran seçimleri, Arap Baharı ve Occupy Wall Street gibi toplumsal olayları dijital haber dosyası haline getirmişti.
Sanal alemde yayınlanan Facebook ve Twitter mesajlarının yanı sıra video, fotoğraf, makale ve ses dosyalarını tek bir platformda birleştirmeye imkan veren sosyal medya platformu Storify, Livefyre firması tarafından satın alındı.
Platform öncelikli olarak medya kuruluşları için geliştirilmiş ve farklı kaynaklardan gelen bilgileri tek bir sayfada bir araya getiren bir dijital gazetecilik aracı olarak tasarlanmıştı.
Storify’ı satın alan Livefyre firması, web sitelerini sosyal medya platformlarına bağlaması ve bu sitelere yorum platformu üretmesiyle biliniyor. Yaklaşık 850 bin kullanıcısı bulunan ve sanal alemin “hikaye platformu” olarak tanınan Storify’ın satış bedeli hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.
DENEYİMLİ MUHABİRLER KURDU
Associated Press’in eski muhabirlerinden Burt Herman’ın da içinde yer aldığı bir grup girişimci tarafından 2010 yılında kurulan Storify için uzun süredir sürdürülebilir bir ticari model arayışı olduğu biliniyordu.
TELİF SORUNU YAŞANMIYOR
Kullanıcı hesabı açarak ya da mevcut Twitter ve Facebook üyeliğiyle kullanılabilen Storify’da “hikaye oluştur” tuşuna basan kullanıcı kendi hikayesinin başlığını oluşturduktan sonra Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, Instagram, Google+ veya internetteki diğer paylaşılmış içerikleri kendi hikayesinin bir parçası haline getirebiliyor.
Kullanıcıların sürükle ve bırak özelliği bulunan platformda tek başlık altında topladığı içerikler, kaynağı belli olduğu için herhangi bir telif sorunu yaşanmasına yol açmıyor.
YILIN EN İYİ 50 WEB SİTESİ” LİSTESİNE GİRDİ
Storify kullanıcısı olan medya kuruluşları ve organizasyonları bu kapsamda İran seçimleri, Arap Baharı ve Occupy Wall Street gibi toplumsal olayları dijital haber dosyası haline getirmişti.
Şimdilik sadece iOS işletim sistemiyle çalışan tablet bilgisayarlar için uygulaması bulunan Storify, 2011 yılında Time dergisinin “Yılın En İyi 50 Web Sitesi” listesinde yer almıştı.
CİHAN