Toyota'dan yapılan yazılı açıklamada, sürücülerin
araç kullanırken davranışlarını
analiz ederek araçlarında aktif güvenlik teknolojisini etkin bir şekilde uygulamak ve
trafik kazalarını azaltmak amacıyla geliştirilen sürüş simülatöründe anahtar noktanın, 4,5 metre yüksekliğinde ve 7,1 metre çapında kubbe biçimindeki kabinin içine gerçek bir araç yerleştirilmesi ve kubbenin tavanında 360 derece iç bükey dev bir ekranın bulunması olduğu kaydedildi.
Açıklamada, Toyota'nın Japonya'da bulunan Higashifuji Teknik Merkezinde kullanılan sürüş simülatörünün,
Ar-Ge uzmanlarının gerçek hayatta sürüş
testi yapmak için çok tehlikeli olan ve özel sürüş şartları gerektiren durumları görmesine olanak sağlayan video, hızlanma simülatörü ve diğer teknolojilere sahip olduğu, gerçeğe çok yakın sürüş deneyimi yaşatan simülatör ile sürücü davranışlarının doğru bir şekilde ölçümlenmesinin mümkün olacağı belirtildi.
Sürat hissi, hızlanma, dönüşlerde sürüş konforu ve diğer sürüş özelliklerini içeren ''gerçek sürüş duygusu'' oluşturularak güvenilir bir simülasyon gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, simülasyonda kullanılan ses efektlerinin de deneyimi daha gerçekçi bir hale getirdiği vurgulandı.
Açıklamada, sürüş simülatörü ile sürücünün uyuya kaldığı, daldığı, yolun güvenli olup olmadığını
kontrol etmediği, sarhoşluk, yorgunluk ya da hastalık nedeniyle zayıflamış sürüş gibi durumlara bağlı sürüş tarzları analiz edilirken, aynı zamanda kaza sayılarını etkin bir şekilde azaltmak için aktif güvenlik teknolojisinin geliştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.
AA