Twitter, sahte hesabı olanlar, gerçek hesabı olup da pasif durumda olanları, blok şeklinde takip yapanları tek tek tespit ederek hesaplarına el koydu.
Şu ana kadar Twitter’da binlerce kişinin hesabı kapatıldı. Özellikle yüksek sayıda takipçi sayısı olan kullanıcılar, takipçilerinin bir anda düşmesine şaşırdı kaldı. Sahte hesapların kapatılmasıyla yaşanan bu düşüşün devam edeceği belirtiliyor. Ayrıca, hesabını aktif olarak kullanmayan kullanıcıların da hesapları tehlikede. Çünkü, Twitter bunları da sahte olarak algılıyor.
Twitter’da özellikle Gezi Parkı olayları sırasında sahte hesaplar sık sık gündeme geliyordu. Bazı kullanıcılar açtıkları sahte hesaplarla yalan yanlış haberler yayıyordu. Yine birçok program, Twitter’da sahte kullanıcı temin etmek için para karşılığında iş yapıyor. Bu programların temin ettiği kullanıcıların tamamına yakını sahte hesaplardan oluşuyor. Twitter’ın tüm bunları dikkate alarak operasyon başlattığı tahmin ediliyor.
Twitter'dan açıklama
Twitter'da son günlerde özellikle Türkiye'deki kullanıcıların takipçi sayılarının azalmasıyla ilgili iddialar hakkında şirket CEO'su Dick Costolo ilk kez açıklama yaptı. Twitter üzerinden Türk kullanıcıların sorularını cevaplayan Costolo, hükümetle anlaşmaya varıldığı ve muhalif tweet atanların hesaplarının kapatıldığı iddialarının 'doğru olmadığını' söyledi.
Bir kullanıcının 'Neden Türk hükümetiyle anlaşmaya vardınız?' Yönündeki sorusuna ise Costolo, 'Böyle bir anlaşma yok' cevabını verdi. Costolo, Türkiye'de karşıt görüşlerdeki grupların birbirleri hakkında sahte spam ve ihbar bildiriminde bulunduğunu ifade ederek, bu konuyu netleştirmek üzere çalıştıklarını da ekledi.