'Toplumsal Barışın Sağlanması ve Sonrası Sempozyumu' başladı

'Toplumsal Barışın Sağlanması ve Sonrası Sempozyumu' başladı

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan 'Toplumsal Barışın Sağlanması ve Sonrası Sempozyumu' başladı. Sempozyuma Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, fakülte dekanları, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, toplumsal barışın önemine değinerek, "Toplumsal barışın sağlanmadığı yerlerde, bireyler huzurlu değildir. Yeryüzü bütün insanlığın emrine verilmiştir. İnsanlar var olduğundan beri hem beyinlerini hem de yaşadıkları sınırları, sınırlandırmışlardır. Modern toplumların en büyük çıkmazı, ulus-devlet mantığıdır. Bu bütün insanları huzursuz etmektedir. Öncelikle kendimizi birey olarak tanımalıyız ve sonra da çizdiğimiz bütün sınırları kaldırmamız gerekiyor." dedi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise yaptığı açılış konuşmasında hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, "Böylesine önemli, hem zamanlama hem de mekan açısından önemli bir toplantının katılımcısının bu kadar düşük olması doğrusu beni sukuti hayale uğrattı. Beklerdim ki ve zannediyordum ki Bingöl'de henüz 3 aylık bir vali olarak böylesi önemli bir konuyu salon tıklım tıklım dolu, en üst düzeyde protokol burada yerini almış, toplantıyı tertip edenler başta olmak üzere sayın Rektör ve sayın Belediye Başkanı çok yüksek katılım bir toplantı gerçekleştirebileceğimizi umuyordum. Hem üniversite camiası hem Bingöllülerin yüksek bir katılımla toplantıya iştirak etmelerini bekliyordum. Bunun sukütu hayalimi ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Köşger konuşmasında birlik beraberlik mesajı vererek, "Fransız İhtilali dünyada ulusçuluğu tetikledi. O dönemdeki bütün imparatorlukların dibine dinamiti koydu adeta. Balkanlar başka olmak üzere Osmanlı Devleti dağılmaya başladı. Bu planları ortaya koyanlar, Ortadoğu'daki bütün milletleri birbirinden ayırarak, küçük devletler kurmayı hedeflediler. Dünyada ulus-devletlerin sonuna geliniyor; ancak dünya başka ekonomik veya siyasi birliklerle bir araya geliyor. Dünyada çeşitli bloklar oluşurken, bölgemizde ise mikro milliyetçiliği kışkırtan, bizi birbirimizden ayırmaya çalışan politikalar uygulanıyor" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum oturumlarına geçildi. Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Çiftçi'nin oturum başkanlığını yaptığı birinci oturumda; Prof. Dr. Bilal Sambur, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Doç. Dr. Vahap Coşkun, Doç. Dr. Abdullah Kıran ve Doç. Dr. Vecihi Sönmez konuşmacı olarak katıldı. Sempozyum oturumları 11-12 Haziran 2015 tarihleri arasında 2 gün boyunca Eski Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda olacak. CİHAN
<< Önceki Haber 'Toplumsal Barışın Sağlanması ve Sonrası Sempozyumu'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER