Adana ile çevre il ve ilçelerde görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği 'Adliye Eğitim ve Ek Tesisi' inşa edilecek. Projesi tamamlanan ve ilerleyen günlerde temeli atılacak uygulamalı sosyal tesiste, aşçılıktan garsonluğa; satış temsilciliğinden temizliğine kadar tüm hizmetlerde turizm ve otelcilik eğitimi verilecek olan hükümlüler görev alacak.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, beraberindeki Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Cumhuriyet Savcısı Necdet Yalçın Şen, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Turan Karadağ, İdari İşler Müdürü Fatma Rana Çetinkaya, mimar Fidan Darçın ile birlikte tesisin yapılacağı arsada incelemelerde bulundu. Proje hakkında mimar Fidan Darçın'dan bilgi alan Yeldan, "Bakanlığımızın, ilimizde yapmayı düşündüğü eğitim tesisiyle ilgili imar düzenlemesi ve mimari proje hazırlıkları tamamlandı. Bu tesis, bölgemizdeki yaklaşık 20 bin personeline ve ailelerine hizmet verecek. Mimarisiyle de ilimize değer katacağını düşündüğümüz tesisi bir an önce tamamlayıp, hizmete açmak istiyoruz. Tesis; eğitim, seminer, konferans, toplantı gibi etkinliklerin yanı sıra, yargı çalışanlarımızın aileleriyle birlikte dinlenme ve diğer sosyal aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri bir alan olacak." dedi.
GÖL MANZARALI EĞİTİM TESİSİ
Türkiye'de hizmet sektöründe hükümlü çalıştırılacak en büyük işletme özeliğindeki tesis, Çukurova İlçesi Güzelyalı mahallesinde Seyhan Baraj Gölü manzaralı Adalet Bakanlığı'na tahsisli arsaya kurulacak. Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü'nce 7 bin 564 metrekare arsa üzerine tasarlanan eğitim ve ek hizmet tesisinde bin 800 metrekare kapalı alan, yaklaşık 6 bin metrekare piknik ve dinlenme alanı olacak.
Tesis, Çukurova illeri yargı çevresinde bulunan Hatay, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis'te görev yapan yargı çalışanları ve yakınlarına hizmet verebilecek. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşilin ve doğanın korunacağı, betonarmenin en az şekilde kullanılacağı yapıda 20 odalı misafirhane, 2 restoran bölümü, 100 kişilik konferans salonu, satış mağazası, mescit, piknik ve dinlenme alanı, yürüyüş parkuru, çocuk parkı, spor sahaları ve kameriyeler yer alacak. Ayrıca tesisteki showroomda, Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda üretilen ürünlerin satışı ve tanıtımı yapılacak.
YAKLAŞIK 60 HÜKÜMLÜ EĞİTİM ALACAK
Adalet Bakanlığı'nın uygun görmesiyle projesi tamamlanan ve 2016 yılında faaliyeti geçmesi planlanan binada Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam edilen hükümlüler çalışacak. Vardiyalı olarak çalıştırılmaları planlanan hükümlüler, önce Turizm ve Otelcilik konusunda teorik eğitim alacak. Eğitimin ardından 60'a yakın hükümlü, aşçılıktan, garsonluğa, temizlik işlerinden satış temsilciliğine kadar tesisteki tüm işlerde gerçekleştirecek. Hükümlüler bu sayede meslek sahibi olmaları sağlanacak. Cezaları bittikten sonra da edindikleri mesleklerde hizmet sektöründe istihdam edilebilecek.
CİHAN