Türk Eğitim Sen'den İzmir Valiliği'ne 10 soru

Türk Eğitim Sen'den İzmir Valiliği'ne 10 soru

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün cevaplandırması talebiyle 10 soru yöneltti. Milli Eğitim'de skandal uygulamalara imza atıldığını söyleyen Demir, mülki idare amiri başta olmak üzere hiçbir yetkilinin açıklama yapmadığını belirtti.

27 Mart 2015 tarihinde bir basın açıklaması yaptıklarını, 19 Haziran 2014 tarihinden itibaren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Tarık Uğur'un, daha önceki şube müdürlüğü döneminde sınıf atama bölümünde görevi sırasında 5 Mayıs 2014 tarihinde, valilik onayı almaksızın evinin yakınında bulunan Narlıdere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne kendi çabalarıyla oluşturduğu sınıf öğretmenliği kadrosuna yine kendisini, yöneticilik görevinden istifa etmeden, sahte tarih ve onay sayısı vererek atadığını belgelediklerini anlatan Demir, bir buçuk ay boyunca bu kadroyu işgal ettiğini, 19 Haziran 2014'te il müdür yardımcılığı kadrosuna bakanlık tarafından görevlendirildikten sonra aynı atamayı, memuruna "sehven" ibaresi yazdırarak iptal ettiğini kaydetti. Konunun basında yer almasının ardından Uğur'un üyesi olduğu Eğitim Bir Sen'den karşı açıklama geldiğini ifade eden Demir, ancak ortaya çıkan bilgi ve belgelerin bu iddiaları tamamen çürüttüğünü, bir başka skandalı ortaya çıkararak, bir camiayı temsil eden sendika yöneticisinin bu usulsüzlüğü çarpıttığını ve masum insanlara çamur attığını söyledi.

Basın açıklamasında kendilerini yalanladıklarını belirten Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, "Tarık Uğur, 7 Mayıs 2014 tarihinde kurumundaki görev süresinin bitiminden bir gün önce yıllık izne ayrılmış, daha sonra 30 Mayıs 2014 tarihinde, kadrosunun bulunduğu Karabağlar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'ndaki görevine başlamıştır, denilmektedir. Kimin kime çamur attığını İzmir eğitim camiası değerlendirecektir. Mebbis görevlendirme kaydında İl Mili Eğitim Şube Müdürü olarak göreve başlama tarihi 08.11.2014, bitiş tarihi 30.05.2014 olarak görülmektedir. Açıklamada anılan görev süresinin bitiminden bir gün öncesi, 7 Mayıs olarak görülmektedir. 7 Mayıs 2014 tarihinde izne ayrılan bir memur, 08.05.2014 tarih ve 1836754 sayılı Eğitimde Fatih Projesi (Pardus Kullanımı) yazısını nasıl imzalamış ve ilçelerimize göndermiştir? Yine aynı şekilde 09.05.2014 tarih ve 1853790 sayılı, 12-16 Mayıs 2014 1258-1261 sayılı Kurslar yazısını nasıl imzalamış ve ilçelerimize göndermiştir? Yine valilik makamı tarafından da onaylanan, İl Milli Eğitim Müdürü'nün de imzası bulunan, 08.05.2014 tarih ve 1835918 sayılı evrak nasıl imzalanmıştır? Kaldı ki izin belgesi tartışmalıdır. Personel izin kaydında görülen 16.12.2013 tarihli izin kaydı onay sayısı 903.99/24 iken anılan 7 Mayıs tarihli 13 günlük izin belgesinin onay sayısı neden kaydedilmemiştir? Tüm bunlar göstermektedir ki yapılanlar, Tarık Uğur'un Narlıdere Halk Eğitim Merkezi öğretmenliğine kendi atamasını yaptığı tarihlerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce sonradan geriye dönük izinli gösterilmek suretiyle işlediği suçu başka personelin üstüne atma girişimidir. Bu durum, camiamız adına utanç vesikasıdır." diye konuştu.

Merih Eyyup Demir, şu soruları yöneltti:

"1. Tarık Uğur'un valilik görevlendirmesi 08.05.2014'te sona ermesine rağmen neden sonlandırmadınız?
2. Şube müdürlüğü görevi 08.05.2014 tarihinde bittiği halde Tarık Uğur, bir gün daha görevinde kalarak neden imza atmış ve yetkisiz olarak DYS sisteminde evrak onaylamıştır?
3. Tarık Uğur'a 07.05.2014'ten itibaren izin verildiyse 7-8-9 Mayıs 2104 tarihinde DYS'de evrak onayına nasıl devam etmiştir?
4. İzin belgesi ne zaman düzenlenmiştir?
5. Düzenlenen izin belgesi, evrak kaydına girmiş midir? Girmişse görev yaptığı ilçe olan Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necip Fazıl İlkokulu'na gönderilmiş midir? Bu evrakın tarih ve sayısı kaçtır?
6. Eğer izinliyse 7-8-9 Mayıs tarihlerinde görevinin başında kalarak, yetkisiz olarak imzaladığı evraklarla ilgili bir işlem yapılmış mıdır?
7. İzinli değil ise Tarık Uğur, Mebbis personel yıllık izin kayıtlarında 07.05.2014'ten itibaren 13 gün (bu açıklamayı sendika başkanı kamuoyu ile paylaşmıştır) neden izinli gösterilmiştir?
8. İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, sendika başkanının da dile getirdiği izni ne zaman vermiştir? Şayet izin verdi ise izinli günlerinde Tarık Uğur'un görevine devam etmesine neden göz yummuştur?
9. İl Müdürü, geçmişe dönük hazırlanan ve Mebbis sistemine monte edildiği eldeki bilgi ve belgelerle anlaşılan yıllık izinle Tarık Uğur'u aklama ve suçu başkalarına yıkma girişimine neden sessiz kalmış ve bu oyuna alet olmuştur? Sendika başkanı mı bu izni düzenlemesini istemiştir?
10. Bütün bunlar, akıllara kötü şeyler getiriyor. İzmir ilinin öğretmen ve öğrenci bilgilerine erişim imkânı olan Tarık Uğur'un Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri biriminin başında göreve devam ediyor olmasının, tüm bu gelişmeler ışığında yeniden değerlendirilmesi gerekmez mi? İlimizdeki 40 bin öğretmen ve 700 bine yakın öğrencinin bilgilerinin kontrolünü nasıl sağlayacağız?" CİHAN
<< Önceki Haber Türk Eğitim Sen'den İzmir Valiliği'ne 10 soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER