Veda gecesinden şarkılar, şiirler-İZLE

Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği veda gecesinde yabancı öğrenciler söyledikleri şarkılar ve okudukları şiirlerle katılımcılara coşkulu dakikalar yaşattı.

Veda gecesinden şarkılar, şiirler-İZLE

Bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları organizasyonu kapsamında Türkiye'ye gelen 550 öğrencinin 8 günlük Ankara programı sona erdi. Dünyanın 7 kıtasından öğrencilerin bulunduğu kafile, düzenlenen bir programla Ankaralılara veda etti. Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere 110 ülkeden Ankara'ya gelen 550 öğrenci buradaki final müsabakalarını bitirerek Başkentlilere veda etti.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NIN EN GÜZEL ANLARI - TIKLA

İŞTE FİNALE KALAN 10 ŞARKI - TIKLA, DİNLE, OYLA...

Anadilimizi bu kadar iyi konuşan öğrenciler izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Özellikle Bangladeşli bir öğrencinin Türkçeyi esprileri salondakileri kahkahaya boğdu. Madagaskarlı bir öğrencinin programın veda şarkısı olarak söylediği 'Atabarı' şarkısı ise öğrencinin sempatik hareketleri coşkuyu doruğa çıkardı. Olimpiyat öğrencileri bu cuma sabahı İstanbul'a hareket etti. 6. Türkçe Olimpiyatları, 2 Haziran'da İstanbul'da yapılacak final gecesiyle son bulacak.
<< Önceki Haber Veda gecesinden şarkılar, şiirler-İZLE Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER