Türkiye İnovasyon Haftası, üçüncü kez İzmir'de düzenlenecek


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı katkıları ile 17-18 Mart 2016 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek 'Türkiye İnovasyon Haftası' tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Arçelik, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları stratejik partnerliğinde İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile İzmir'de gerçekleşecek olan Türkiye İnovasyon Haftası toplantısının tanıtımına, İzmir iş dünyası temsilcileri katıldı.

Türkiye ekonomisinin niteliksel bir sıçrama yapabilmesi ve katma değerli ihracatın artması için gerekli olan inovasyon kültürünü yerleştirmek amacıyla 2012 yılında başlanan Türkiye İnovasyon Haftası, ekonomide Ege Bölgesi'nin dinamosu olan İzmir'de üçüncü kez yapılacak ve bölgeye katma değer katacak. Türkiye İnovasyon Haftası'nın İzmir ayağına katılacak uluslararası ünlü konuşmacılar arasında, Trend Avcılığı kitabının yazarı Magnus Lindkvist, Alibaba.com'un 2008 yılına kadar başkan yardımcılığını yapan Porter Erisman, e-bebek.com Genel Müdürü Halil Erdoğmuş ve Refika'nın Mutfağının kurucusu Refika Birgül gibi birçok isim bulunuyor.

"BÜYÜK KAŞİFLER HAYAL GÜÇLERİ YÜKSEK İNSANLARDIR"

Tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Büyük kaşifler hayal güçleri yüksek insanlardır. Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir. Ağaca tırmanmak istiyorsanız, yıldızlara ulaşmaya niyet edin." dedi. Büyükekşi, şunları kaydetti: "Hayal kurabilir, ortaya bir fikir koyabilir, bu fikri ticari ve sosyal bir faydaya dönüştürebilirsek inovasyon olur. Küresel ekonomi değişiyor, temel rekabet avantajları zengin doğal kaynaklara dayanan ülkelerin sürdürülebilir bir ekonomik yapı ortaya koyamamaları sonucunda yaşadıkları ortada. İnovasyona yatırım yapan, yüksek kalitede mal ve hizmet üreten, dünya pazarlarında tanınmış markaları olan ülkelerin ulaştığı ekonomik ve sosyal seviyelere ulaşmak için doğal zenginliklere ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan dinamik, üretken, hayalleriyle kabına sığmayan insan kaynağı ve buna sahibiz, yeter ki insanımıza inovasyon kültürünü aşılayalım, cesaret verelim, neler yapamayacağımızı değil neler yapabileceğimizi konuşalım."

"ZİYARETÇİLER İNOVASYONA DOKUNACAK, DAHİL OLACAK"

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de inovasyon kültürünü Anadolu'ya yaymak için 2014 yılında İzmir'de yapılan etkinliğe 5 bin kişinin katıldığını, bu rakamın 2015 yılında 9 bine ulaştığını ve 2016 yılı için hedeflerinin 10 binin üstüne çıkmak olduğunu belirtti. Ziyaretçi sayısındaki artışın bölgenin inovasyona olan ilgisinin göstergesi olduğunu belirten Ünlütürk, "Konferanslara ek olarak gerçekleştirilecek interaktif etkinliklerle ziyaretçiler inovasyona dokunacak, inovasyona dahil olacak." dedi.

"İNOVASYON ŞİRKET KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI"

Arçelik A.Ş. İnovasyon Direktörü Erkan Duysal, toplantıda 10 Ar-Ge merkezi, binin üzerinde Ar-Ge çalışanı ve 2 binden fazla patent başvurusu ile sektöründe Ar-Ge lideri olduklarını vurgulayarak, "Tüm süreçlerimizde inovatif yaklaşımları hayata geçiriyor ve her aşamada geliştirdiğimiz inovatif çözümleri ile sektörde fark yaratıyoruz. İnovasyon, şirket kültürümüzün ve iş yapış tarzımızın önemli ve ayrılmaz bir parçası." dedi.

TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden de "Ülke ekonomimiz inovasyona ve girişimciliğe dayalı katma değerli bir yapıya doğru ilerlerken, bunda Anadolu'nun payının büyük olduğunu görüyoruz. Bugün, Anadolu şirketleri dünya ekonomisiyle ve ticaretiyle çok daha fazla entegre olmuş durumda." şeklinde konuştu. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER