Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi Adana'da başlıyor

Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi Adana'da başlıyor

Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen uluslararası katılımlı 8. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi yarın Adana'da başlayacak. Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek ve 18 Nisan'da sona erecek kongrede 13'ü özel oturum olmak üzere 30 oturum düzenlenecek, 56 sözlü bildiri sunulacak.

MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, ilkini 2001'de düzenledikleri ulusal çapta gerçekleştirilecek bu büyük buluşmada amaçlarının emekten, halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez daha tartıştırıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sunmak olduğunu söyledi. Sekreteryasını MMO Adana Şubesi olarak yaptıkları kongreye Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisinden de bildiri sunulacağını belirten Hüseyin Atıcı, 3 gün sürecek kongrenin Mithat Özsan Amfisinde yapılacağını hatırlattı. Kongrede açılış paneli ve kapanış forumu olmak üzere toplam 30 oturum düzenleneceğini belirten Atıcı, kongrede ayrıca 32 poster bildiri ve fotoğraf yarışmasında ödül alan fotoğrafların da sergileneceğini belirterek, "Kongrenin açılış panelinde MMO Başkanı Ali Ekber Çakar "6331 Sayılı İSG Kanun Neyi Değiştirdi, Sorunları Çözdü mü?" konusunda görüşlerini paylaşacak. Catherine Brakenhielm Ulusal ve Uluslararası Çalışma Standartları, hakkında sunum yapacak." dedi.

Atıcı, işçi sağlığı ve iş güvenliğinde temel amacın 'sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanması, çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması, üretimin devamlılığının sağlaması' olduğunu kaydetti.

Kongrede sanatçılar Meltem Cumbul ve Sercan Gidişoğlu "Oyuncuların Mesleki Sağlık-Güvenlik Riskleri ve Tehlike Sınıfı Yükseltme Süreci", CNN Türk Ekonomi Editörü Emin Çapa ise "Türkiye' de İş Kazalarında Algı Nasıl Yönetiliyor" konulu konferans verecek. Kongrede, Yangın Güvenliği, İSG Hizmetlerinde Dünya Örnekleri ve Türkiye' de Kalitenin Yükseltilmesi İçin Neler Yapılabilir?, Avrupa' da ve Türkiye' de İSG Hukuksal Sorunları, İSG Profesyonellerinin Çalışma Koşulları (Özlük Hakları- Hekim, Mühendis, Teknisyen, Hemşire vb), İSG'de sistematik yaklaşımlarda iyi uygulama örnekleri, mesleksel asbest maruziyeti konulu paneller, mesleksel solunum hastalıklarının epidemiyolojik değerlendirilmesi, işyerinde sağlığın geliştirilmesi; sağlık okur-yazarlığı, bir işyeri hekiminin mesleksel bağımsızlık öyküsü konulu konferanslar da yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER