Üniversite öğrencilerinden türkü şöleni


Fatih Üniversitesi Konservatuarı öğrencileri, Türkiye'nin farklı yörelerine ait türküleri seslendirdi. Öğrencilerin türkü şöleni, katılımcılardan alkış aldı.

Fatih Üniversitesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu müzikseverlerle buluştu. Üniversitenin Farabi Konferans Salonu'nda verilen konseri, aralarında Üniversite rektörü Prof. Dr. Mühit Mert'in de olduğu üniversite idarecileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler izledi. Türk Müziği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kınık şefliğinde sahne alan koro, Afyon, Manisa, Gaziantep, Denizli Bursa, Bayburt ve Tekirdağ gibi farklı yörelere ait parçaları seslendirdi.

Konserde üniversite öğrencilerinden Ceylan Akkulu'nun seslendirdiği 'Maraş Maraş Derler de' isimli uzun havası ile Azerbaycanlı öğrenci Sema Sultanova'nın seslendirdiği 'Bu gün ayın üçüdür' parçaları davetlilerden büyük alkış aldı. Davetlilerden Ahmet Karayel, "Öncelikle üniversitemizin böyle bir organizasyon yapması bizleri çok mutlu ediyor. Müziğe dair farklı kültürler bu şekilde öğrenmiş oluyoruz." diye konuştu.

Konser sonunda bir konuşma yapan Fatih Üniversitesi Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Sadık Kara ise, "Üniversitemizde bilimsel faaliyetlerin yansıra böyle sanatsal faaliyetlerimi de devam ediyor. Hem bilimsel faaliyetler ve hem de sanatsal etkinlikler görecek rağbete göre daha sıklıkla göreceğiz." şeklinde konuştu.

Koro şefi Doç. Dr. Mehmet Kınık da şunları söyledi: "Bu bizim bir gösterimiz olmasından yana, bir müzik sunumumuz olmasından yana aynı zamanda dersimiz, bizim formasyonumuz oluyor. Tabii ki buradaki arkadaşlar sadece yurdun çeşitli yörelerinden derlenmiş eserleri icra etmekle kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerimiz sahne adabını, sahne disiplinini, bireysel disiplinini ve toplu disiplini de görmüş oluyorlar burada. Ve bunun karşıya nasıl yansıtılacağı çok önemlidir. Yani sahip olduğunuz değeri, birikimi iyi sunamazsanız onu değersizleştirmiş olursunuz. Dolayısıyla bu öğrencilerimize burada bu adabı da veriyoruz. Aynı zamanda tabii ki Fatih Üniversitemiz bu yapılan festival etkinliği içerisinde geleneksel müzik olarak bir tek bizim yaptığımız organizasyon yer aldı. Bunu şu açıdan önemsiyoruz biz, biz bunu yıllardır yapıyoruz fakat, seyircilerimiz gelenekten gelen bu değerin tadını tattırmak adına da bizim borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Bu hissiyatla da yaklaşmış olduk. Aynı zamanda şunu da söylemek istiyorum; popüler kültürün gençliğin hayatını bunca esir aldığı bir dönemde geleneğimizin geleceğimizi şekillendirmede geleneğe dayalı sırtımızı geleneğe yaslayarak tarihsel arka planımızı yaslayarak ve gelenekten aldığımız bu güçle geleceğimizi şekillendirme adına gençlerimize bir bakış açısı katacağını düşünüyorum."



CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden türkü şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER