Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, basın mensupları ile bir araya geldi. 2015 yılını değerlendiren Başkan Zor, 2015 yılı içerisinde yaptıkları toplantılara, Ünye'de yapılmış ve yapılacak projelere, faaliyet raporları başta olmak üzere birçok konuya değindi.
Başkan Zor, sözlerine bu zamana kadar odada toplamda 141 tane yönetim kurulu toplantısı, bin 182 tane karar aldıklarını, meclis olarak da 3 yıllık dönem olarak 33 tane toplantı yaparak 92 tane karar aldıklarını belirterek başladı. Zor, "2015 yılı bütçemiz; bizde tahmini bütçe yapılır. Tahmini bütçede gerçekleşme oranı biraz daha düşükçe olmasına rağmen yüzde 83 oranında tahmini bütçemizi tahakkuk ederek tahsil ettik." dedi.
Ünye piyasasına yönelik raporlarla ilgili bilgi veren Zor açıklamasına şöyle devam etti: "Piyasa araştırmaları ile ilgili personellerimiz, bize sorulduğunda Ünye piyasasının durumu nedir? Ünye derken biz Çaybaşı, İkizce ve Akkuş'u da oda üyelerimiz olduğu için diğer ilçeleri de dahil ederek konuşuyoruz. Bizim için çok önemli bir havza bu. Piyasa araştırmaları yapıyoruz ve yanımızda bulunduruyoruz. Bir önceki yıllarda meslek grupları arasında gelir durumları arasında kıyaslama raporumuz var 2015 yılında yaptığımız. Faaliyet raporlarımız var bunları hazırlayıp basınla vatandaşları sunduğumuz.
ODAMIZIN YAPTIĞI ANKET SONUCU: ORGANİZE SANAYİ KİLLİK BÖLGESİNE KURULACAK
"Organize Sanayi Bölgemizin kapanmasıyla ilgili farklı yerde Organize Sanayi Bölgesi kurulacak diye duyumlar vardı. Biz onunla ilgili bir anket hazırladık. O anket oldukça başarılı oldu. O zaman yüzde 67'lik bir kesim vatandaşımızın bu Organize Sanayi Bölgesi Ünye'de olmalıdır demişti. Yüzde 33'lük bir kesim de Çaybaşı havzası demişti. En son tabloyu gördük ki Organize Sanayi kapandıktan sonra, yine kurulacaksa Ünye bölgesinde kurulmalıdır dendi. Devlette, siyasi iktidar da aynı tutumu ortaya koydu ve Killik Bölgesi olarak bilinen çevreyolunun üst taraftaki kısımda Organize Sanayi Bölgesi inşallah kurulmuş olacak.
BİN 495 ÜYEMİZLE AKTİF İLETİŞİM HALİNDEYİZ
Mail yoluyla 447 üyemiz, GSM yolu ile de bin 48 üyemizle bağlantı kuruyoruz. Böylelikle bin 495 tane üyemiz çok aktif olarak bizden bilgi aldığı gibi bizde kendilerine bilgi aktarımında bulunabiliyoruz. Oda sadece üyeleriyle ilgili gerekli evrakları vermekle kalmıyor, bölge ile ilgili de lobi çalışmaları yapıyor. Bu bölgeyi nasıl geliştirebilir kalkındırabiliriz, o aktivitelerin içinde de olması gereken, herkesin bildiği en güçlü olan sivil toplum örgütü sayısı ve üyelerin gücü itibarı ile güçlü olan bir oda. Onun içinde lobi faaliyetlerinde doğal olarak üyelerimizin bize yüklediği güçten dolayı güçlü durumda oluyoruz ve yapılan faaliyetlerde doğal olarak davet ediliyoruz.
ÜNYE'NİN GELECEĞİ LİMAN, ORGANİZE SANAYİ VE ORTA ANADOLU BAĞLANTI YOLU'NDADIR
Ünye'nin geleceği Ünye Limanı'nda, Organize Sanayi Bölgesinde ve Orta Anadolu Bağlantı Yolu'ndadır. Bu üçünü gerçekleştirebilirsek ekonomimizi yüzde 30-35 oranında daha büyüyeceğine inanıyoruz. Onun için Orta Anadolu Bağlantı Yoluyla da ciddi çalışmalarımız oldu. Biz Orta Anadolu'ya bağlanmazsak eksik kalacağımızı kabul ediyoruz. Samsun üzerinden 120 kilometre yol giderek Orta Anadolu'ya ulaşacaksak bunun ekonomik katkısı bize olmayacaktır. Onun limanla eş değer tutarız. İnşallah Büyükşehir limanı modernize eder, peşinden de büyük projeyi hayata geçirirse Orta Anadolu Yolu'nu doğal olarak liman yaptıracaktır."
2014-2015 YILINDA TOPLAM 46 TANE EĞİTİM FAALİYETİ YAPTIK
Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte KOSGEB üzerinden girişimcilik kursları açtık. 1. ve 2. etap olarak 60 tane kursiyerimiz oldu ve belge sahibi oldular. Önümüzdeki Şubat ve Nisan aylarında birer girişimci kursumuz daha olacak. Eğitim çalışmalarımız ile ilgili bizim her birimizin 'beşikten mezara kadar ilim tahsil etme' hem üyelerimiz üzerinde hem de kendi çalışanlarımız yâda meclis üyesi arkadaşlarımızla ilgili eğitim çalışmaları yapıldı. 2014 yılında üyelerimize 3 tane, personellerimize 16 tane eğitim vermişiz. 2015 yılında da üyelerimize 6 tane, personellerimize de 21 tane eğitim faaliyeti yaptık." CİHAN