'Vaatlerin hızlı geçmesi müstakbel başkanlık referandumu için seçim rüşvetidir'


CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, hükümetin TBMM'nin çalışma usüllerine göre vaatte bulunması gerektiğini belirterek, "Politik ve siyasi olarak biliyoruz; bu vaatlerin bu kadar hızlı geçmesinin bir temel mantığı da önümüzdeki müstakbel başkanlık referandumu için seçim rüşvetleridir." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmeye başladı. Hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu temsil etti. Zaman zaman komisyonda iktidar partisi milletvekileri ile muhalefet partisi milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Türkiye'de kendi düşüncesine göre tam bir faşizm olduğunu ileri sürerek, Parlamento'nun da bu faşizmi meşrulaştırdığını savundu. Birçok insanın da aynı görüşte olduğunu dile getiren Erdoğdu, hükümetin Meclis'in çalışma usüllerine göre vaatte bulunması gerektiğini söyledi.

Erdoğdu, "Politik ve siyasi olarak biliyoruz; bu vaatlerin bu kadar hızlı geçmesinin bir temel mantığı da önümüzdeki müstakbel başkanlık referandumu için seçim rüşvetleridir." dedi. Yaptığı bu konuşmayı Türkiye'de hiçkimsenin duymayacağını dile getiren Erdoğdu, rüşvetle kurulmuş medyanın kendisini yayımlayamayacağını öne sürdü.

Erdoğdu'ya tepki gösteren AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise CHP heyetinin TRT'yi bastığını ileri sürerek kapıların kırılacağının söylendiğini belirtti. Onların da hakkının savunulması gerektiğini ifade eden Gizligider, muhalefetin şehvetiyle, adaletin askıya alınmamasını istedi. Bunun üzerine Erdoğdu, TRT'nin faturalar üzerinden kesilen paralarla Atatürk ve İnönü'ye hakaret edemeyeceğini dile getirerek, herkesin orada hakkı olduğuna dikkat çekti.

Hukukun muhalefete işletildiğini belirten Erdoğdu, "Gittiniz bir medya kuruluşunu bastınız. Neymiş; paralel, şudur, budur, bilmem nedir. Hukuki süreç devam ettiği sürece bu tip fiili durumlar yapamazsınız. Bugün ona yaparsanız, yarın başkasına yaparsınız ki biz bu ülkenin geçmişinde de neler yaşandığını biliyoruz." diye konuştu. Güneydoğu'da bir sosyal patlama olduğunu anlatan Erdoğdu, batı tarafında birlikte yaşama iradesinin ortadan kalkıyor olduğunun ve bu vatanın kolay kurulmadığının altını çizdi.

Gezi olaylarını hatırlatan Erdoğdu, "Siz sanıyorsanız bu ihtiyaç bitti; bu insanların özgürlük arayışı bitti. Hayır; bu insanlar şu anda daha çelik çekirdekte patlamaya hazır gidiyor. Parlamento'nun görevi işte o; biz burda uzlaşabilirsek, bu tansiyonu düşürebilirsek birlikte yaşama irademiz ortaya çıkacak. Tarih sizi şöyle yargılamasın: Siz bu halkı bir daha birleşemeyecek şekilde bölmüş olmayın." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise Sultanahmet'teki canlı bombalı terör saldırısını lanetledi. Büyük bir acı içinde olduklarını dile getiren Soylu, terörün sadece bir ülkeyi değil aslında dünyayı kökünden etkilediğini belirtti. Bu durumun herkese büyük bir maliyet yüklediğini vurgulayan Soylu, bir daha bu tür acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Vaatlerin hızlı geçmesi müstakbel başkanlık referandumu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER