MHP Genel Başkanı
Devlet Bahçeli, yeni dönemde yapıcı bir rol oynayacaklarını, uzatılan elleri havada bırakamayacaklarını ifade ederek, ''Fakat bir taraftan el sıkarken, diğer el ile Mehmetçiğe kurşun sıkılmasına asla tahammülümüz olamaz'' dedi.
2002
Kasım ayında yapılan
seçimde yüzde 10'luk barajı aşamayarak TBMM'ye giremeyen MHP, yaklaşık 5 yıl aradan sonra ilk
Meclis grup toplantısını yaptı.
Geçen dönem ANAVATAN'ın kullandığı
küçük salonda toplanan MHP grubunda ilk olarak şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından
İstiklal Marşı okundu.
Bahçeli, grup konuşmasına,
trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İstanbul'dan MHP milletvekili seçilen Mehmet Cihat Özönder'i rahmetle anarak ve
Ovacık,
Hozat,
Dicle, Yüksekova'da şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek başladı.
'KARANLIK KAMPANYALAR'
Karanlık kampanyaların arasından sıyrılarak, çok zor şartlar altında verdikleri mücadele sonucu MHP'nin TBMM'de temsil edilme imkanına sahip olduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:
''Verdiğimiz mücadelenin büyüklüğünü ve önemini anlamamız için, bir kan gölüne çevrilmiş olan komşumuz Irak'ta süren emperyalist dayatmalarda, Ortadoğu'da oynanan oyunlara, Avrasya'da süregelen senaryolara bakmamız yeterli olacaktır.
Küresel güçlerin
Türkiye'miz üzerindeki niyet ve emellerine uygun olarak MHP'siz
siyaset arayışlarının dayatıldığı karanlık bir siyaset mühendisliğini sizler elinizin tersiyle itip, tüm engellemelere karşı üzerinize yapılan
hesapları boşa çıkardınız.
Ülkemizin kaynaklarında gözü olan uluslararası sermayenin, ülkemizde emelleri bulunan küresel mihrakların, muazzam etki ve
propaganda gücüne sahip odakların ve
yerli işbirlikçilerinin, karanlık medya gücünün ve
iktidar zihniyetinin kullandığı kamu kuvvetinin baskılarını birer birer aştınız.''
SEÇİM SONUÇLARI ANALİZİ
Bahçeli, 22 Temmuzda yapılan seçiminin sonuçlarını daha soğukkanlı ve bilimsel olarak
analiz etmek üzere bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Bahçeli, seçim sonuçların, gerekçeleri ne olursa olsun, kendilerini anlatamadıkları yüzde 85'lik bir kitlenin bulunduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi.
''
Milliyetçileri Meclis çatısından uzak tutmak için kurulan tuzakları, partiyi ve hareketi içten yıkmak için sokulan fitneleri, yapılan dedikoduları, oynanan oyunları asla ve asla unutmadıklarını'' belirten Bahçeli, ''Sizler mücadelenizle içten ve dıştan kurulan ablukayı parçaladınız ve bu kutlu mekanda yer alabildiniz'' dedi.
UZATILAN ELLERİ HAVADA BIRAKAMAYIZ
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Türkiye'nin, 58 ve 59. hükümetlerin her alanda yarattığı ağır tahribatın
doğal bir devamı olan vahim bir sürece doğru yol aldığını'' savundu.
22. Dönem TBMM'nin, gerilimler, kavgalar, çatışmalar ve dayatmalarla geçtiğini, bu nedenle de milletin kendisinden beklediği görevi yapamadığını öne süren Bahçeli, ''Bu döneme damgasını vuran iktidar partisinin milletimizden artan bir
destek bularak tek başına iktidarını tekrarlaması bu gerçeği ifade etmemize mani değildir'' diye konuştu.
''Temennimiz politik inat ve ısrarların, basit hesap ve ihtirasların, gerginlik ve kutuplaşmaların bir sonuç vermeyeceğinin herkes tarafından anlaşılmış olmasıdır'' diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Seçimin hemen akabinde
teşkilat mensuplarımıza gönderdiğim teşekkür mesajında partimizin 'milli duruşun, uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun adresi' olacağını belirtmiştim. Biz bu sözümüzün arkasında durmaya devam edeceğiz.
Ancak, bilinmesi gereken ayrıntı, göstereceğimiz bu uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun milli devlet, üniter yapı ve Cumhuriyetimizin temel değerleri ekseninde olacağıdır.
Bizler yeni dönemde yapıcı bir rol oynayacağımızı söylerken uzatılan elleri elbette havada bırakamayız. Fakat bir taraftan el sıkarken, diğer el ile Mehmetçiğe kurşun sıkılmasına asla tahammülümüzün olamayacağını da huzurlarınızda açıkça ifade etmek istiyorum.
Bu açıdan, Milliyetçi Hareketin tutumunu, gizli ya da sinsi emelleri için bir fırsat zannedenlerin bu niyetlerini bir kez daha ve çok geç olmadan gözden geçirmelerini
tavsiye ediyorum.''
BUNUN ADI İHANETTİR
Bahçeli, yanlış bir hesap içine girilerek, MHP'nin uzlaşmacı tavrı üzerinden, yıkıcı veya bölücü niyetlere meşruiyet kazandırılmaya çalışılması halinde, buna en sert ve kesin cevabı yine MHP mensuplarının vereceğini söyledi.
İktidar, muhalefet ya da bağımsız olsun her milletvekiline düşen görev ve sorumluluğun, milli meselelerde yanlış adım atmaktan kaçınılması olduğunu kaydeden Bahçeli, ''Geçmişte ne dedikse bugün de aynı sözlerimizin arkasında duruyoruz. Parlamentoya girmiş olmamız, yapılan yanlışları göz ardı etmemizi gerektirmez'' dedi.
Bahçeli, kimden ve nereden gelirse gelsin, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmanın, etnik köken farklılıklarına dayanarak bunları yıkmaya çalışmanın veya bunlara
seyirci kalmanın, devletin ve milletin varlığına kastetmekle eş değer olduğunu vurgulayarak, ''Bunun da adı bize göre
ihanettir'' diye konuştu.
MHP'nin bu emelleri besleyenlere hiçbir şart altında asla geçit vermemek üzere milletinden siyasal destek ve
yetki aldığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:
''Bu bakımdan kimse hayal peşinde koşmamalı, Türk milletinin gücü ve Milliyetçi Hareketin sabrı üzerinde yanlış hesap yapmamalıdır.
Bugün yaşadığımız nazik dönemde herkesin sağduyunun rehberliğinde hareket etmesi, ihanet girişimlerine karşı milli bir duruş sergilemesi, toplumsal huzurun tesisi ve korunması tarihi bir görev ve sorumluluktur.
Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi, milleti ve egemenlik unsurları ile tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti tarihi ve kültürel kökleri itibariyle
ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, istiklal ve
bağımsızlık mücadelemizin taçlandırılmasıdır.
Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller tek devlet, tek millet, tek
bayrak ve tek dil ülküsüdür.
Milliyetçi Hareket, bu kutlu değerleri ve kutsal emanetleri, gösterecekleri yüksek fedakarlık, kararlılık, milli şuur ve millet sevgisi ile korumaya yeminlidir. Bunlar, Milliyetçi Hareketin varlık ve yaşama nedenleridir, bu kutlu siyasi hareketin kırmızı çizgileridir.
Bizim uzlaşma ve
diyalog zeminimiz ancak bunlara saygı ve riayetle mümkündür. Milliyetçi Hareketin ayrılıkta, bölünmede, çözülmede, dağılmada mutabakat araması asla ve asla mümkün değildir.
Beklentimiz ve ümidimiz Milliyetçi Hareketin milli duruş için yaptığı sağduyu ve kucaklaşma çağrılarının bu ilkeler etrafında
cevap bulmasıdır.''
MİLLETVEKİLİ YEMİNİ
Milletvekillerinin, namus ve şeref gibi kavramlar üzerine yaptığı yeminin önemine dikkati çeken Bahçeli, ''Ancak bu yemini daha da önemli ve kalıcı kılacak olan, bundan sonraki süreçte üzerine ant içtiğimiz mukaddesatımıza gösterilecek sadakat olacaktır. Aksi tutum ve davranışlar, bu yemini sembolik bir seremoniden öteye anlam taşımayacaktır. Temennim olumlu mesajlarla açılmış olan Meclisin milletvekili ant içme metnindeki kutlu sözlerin gerçek anlamları ile temsil edildiği bir yer olmasıdır'' diye konuştu.
Samanyolu Haber TV'de Canlı Yayında İzlediniz
Bahçeli'nin konuşmasından ayrıntılar ve görüntüler geliyor...