Kayseri'de apartman görevlisi olarak çalışan Yücel Aygün(39), kaza ile kesilen 2 parmağı dikilmesine rağmen, iddiaya göre yanlış müdahale sonucu parmaklarını kullanamaz duruma geldi. Aygün, bunun üzerine kamu hastanesindeki doktorlardan şikayetçi oldu. Ancak Ankara Valiliği, kanaat kullanarak sorumlu doktorların soruşturulmasına izin vermedi.
2014 Temmuz ayında evde et doğrarken bıçakla sağ el 4. ve 5. parmağını kesen Yücel Aygün, kaldırıldığı hastanede mikro cerrahi cihazı arızalı olduğu için helikopter ambulansla Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Aygün, acil serviste 3 saat süren bir operasyonla kopma noktasına gelen parmakları yerine dikilerek taburcu edildi. Tedavisini Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi'nde sürdüren Aygün'ün, parmaklarında his kaybı ve bükülme sorunu ortaya çıktı. Yapılan kontrollerde, ilk kesi sırasında kopan tendonların Ankara'da yerine dikilmediği MR sonucunda ortaya çıktı. Şu anda 2 parmağını kullanamayan Aygün, sorumluların cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak Ankara Valiliği doktorlar A. B. U., O. H. ve M. N. Ö. hakkında soruşturma izni vermedi.
Aygün'e gönderilen gerekçeli valilik yazısında, "Doktorlar hakkında düzenlenen belgelerden; hekimlerin yapmış oldukları tıbbi müdahalelerde kusurlu veya tedbirsiz davrandıklarını gösterir yeterli delil bulunmadığı, suç unsuruna rastlanmadığı kanaatine varıldığından ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma izni verilmemiştir." denildi.
Aygün, şimdi de Sağlık Bakanlığı aleyhine tazminat davası için harekete geçti. Ancak 790 lira yargı harcını yatıramadığı için dava açılamadı. Aygün'ün hakkını arayabilmesi için 23 Haziran 2015 tarihine kadar bu parayı yatırması gerekiyor.
Kullanamadığı parmaklarından dolayı çalışırken zorlandığını belirten Yücel Aygün, kendisinin mağdur olmasında ihmali bulunanların cezalandırılmasını istedi. Doktorlar için soruşturma izni verilmemesine itiraz ettiğini anlatan Aygün, "2 çocuğum var. Ben çalışamazsam çocuklarıma kim bakacak?" diye sordu. CİHAN