Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen Yargıda Zaman Yönetimi Sempozyumu'na katılmak üzere Erzurum'a gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.
Valilik şeref defterini imzalayan Başkan Cirit ve Güngör düzenlenen sempozyumla ilgili açıklama yaptı. Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar'ın da bulunduğu ziyarette Vali Altıparmak, "HSYK üyeleri ile birlikte Erzurum'da bulunan Yargıtay ve Danıştay başkanlarınımızı Erzurum'da görmekten mutluluk duydum. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir çalışma olur. Erzurum'dan da sizleri, büyük bir memnuniyet içinde uğurlamış oluruz." dedi.
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de Nene Hatun'un şehri olan Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Serhat şehir, dadaş diyarı, Nene Hatunların beldesi, kahramanlık kokan, devletine, milletine bağlı Erzurum'da olmaktan mutluyum. 'Yargıda zaman' ile ilgili üç gün sürecek bir toplantı için buradayız. Geciken adalet , adalet değildir. Yargıtay olarak hem en makul zamanda yargılamak ,hem de adil karar verme noktasındayız. Önemli olan adaletin gerçekleştirilmesidir. Bu noktada özveri ile bütün Yargıtay mensuplarımız ve Yargıtay çalışmakta."
Erzurum'a ilk defa geldiğini belirten Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, şu ifadeleri kullandı: "Kendimi sorguladım, neden gelmedik şimdiye kadar Erzurum'a diye. Sanırım iş programımızın, sorumluluklarımızın ağırlığı buna fırsat vermedi. Ama burada şu an olmaktan bende çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bakanlığımızın sunduğu bu proje çok önemli. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devleti ilkesi gereği yargılamanın adil ve makul sürede tamamlanmış olması gerekiyor. Bütün bu sempozyumun amacı ön çalışmaların sonunda beklenen makul yargılama ve de adaletin gecikmeden teslimi. Bunun için özellikle alt yapı çalışmalarının hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Alternatif uyuşmazlık çözüm yönetimlerinin bir an önce hayata geçirilmesi, kullanılabilir olması çok önemli. Bunun yanında istinaf sistemi ile yargılamayı bir an evvel başarı ile gerçekleştirmek zorundayız. Bunu gerçekleştirebilirsek hem vatandaş hem devlet huzurlu ve mutlu olacaktır." CİHAN