1. Geleneksel Ülke Yemekleri Yarışıyor etkinliği

1. Geleneksel Ülke Yemekleri Yarışıyor etkinliği -Eskişehirde düzenlenen yarışmaya katılan yabancı uyruklu öğrenciler, ülkelerinin geleneksel yemeklerini sergiledi -10 ülkenin yemeklerinin jürinin beğenisine sunulduğu yarışmada,


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde düzenlenen 1. Geleneksel Ülke Yemekleri Yarışıyor yarışmasına katılan yabancı uyruklu öğrenciler, ülkelerinin geleneksel yemeklerini sergiledi. 10 ülkenin yemeklerinin jürinin beğenisine sunulduğu yarışmada, Letonyalı öğrenciler hazırladığı yemekle birinci seçildi.
     Yurt dışından Öğrenci Değişimi Programı (Erasmus) ile Türkiyeye gelen öğrenciler, Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi ve Erasmus Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Ülke Yemekleri Yarışıyor etkinliğiyle, ülke yemekleriyle yarıştı.
     AÜ İletişim Bilimleri kantininde düzenlenen etkinlikte, İspanya, Polonya, Letonya, Yunanistan, Norveç, Fransa, Almanya, İtalya, Belçika ve Macaristandan gelen öğrenciler, yöresel yemeklerini özenle hazırlayarak, servis yaptı. Polonyalı öğrenciler, hazırladıkları pankeke uçak şekli verirken, kimi öğrenciler de yemeklerini ülke bayraklarıyla süsledi.
     Eğlenceli geçen yarışmada hazırlanan yemekler, jüri üyeleri AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi ve Erasmus Öğrenci Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Yıldırım, İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Algana, Erasmus Gelen Öğrenci Sorumlusu Ezel Gündoğduya sunuldu.
     Bir Dil okulu sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmaya Türk öğrenciler katılmazken, 5 kişiden oluşan Letonya grubunun hazırladığı yemekler, birinci seçildi. Birinci gelen öğrencilerin her birine tablet bilgisayar hediye edildi.
     İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhon, Anadolu Üniversitesi, Türkiyenin yüksek öğretiminin uluslararasılaştırılması için önderlik etmiş bir üniversitedir. Erasmusla, Türkiyeyi daha iyi nasıl tanıtabiliriz, bunun yolunu arıyoruz. Bu bazen eğlenceyle, bazen kültürel etkinliklerle oluyor. Bu kez yemek teması üzerine oldu. Onlar kendi ülkelerini Türkiyeye tanıtıyorlar. Erasmus öğrencisi en çok İletişim Bilimleri Fakültesinde olduğu için bu yarışmaya biz ev sahipliği yaptık diye konuştu.
     Yrd. Doç. Dr. Yıldırım da en temel amaçlarının yurt dışından gelen öğrenciler ile Türk öğrencileri bir araya getirmek olduğunu belirterek, Bu etkinlikte pek çok ülkenin temsilcisi olan öğrenciler kendi yemeklerini hazırladı. Güzel bir kültürler arası iletişim ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Bir senede, farklı ülkelerden 250 öğrencimiz geliyor dedi.
     Eramus Öğrenci Kulübü Başkanı Mert Çiftçi ise yarışmayı ilk kez düzenlediklerini ve bundan sonra geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, bu dönem içerisinde 120 Erasmus öğrencisinin Anadolu Üniversitesinde eğitim almaya başladığını bildirdi.
     Yarışma sonunda bir yemek firmasının sponsor olarak gönderdiği kebap ve baklavalar ise yabancı öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 1. Geleneksel Ülke Yemekleri Yarışıyor etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER