10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -İzmit Belediye Başkanı Doğan: Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatma


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir dedi.
     Doğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, medya kuruluşlarının, demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için sorumluluk ve yükümlülük sahibi olduğunu söyledi.
     Demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan basının, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili araçlarından biri olduğunu vurgulayan Doğan Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir ifadelerini kullandı.
     Basının toplumun bilgilendirilmesi, kurumlar arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklarının olduğunu belirten Doğan, gazeteciliğin son derece önemli ve zor bir meslek olduğunu dile getirdi.
     Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü:
     İlçemizde ve bölgemizde de faaliyette bulunan yerel ve bölgesel gazete, dergi, radyo, internet ve televizyonlarımız ile ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER