10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunar


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yayımladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Kösemul, mesajında basının kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşlarla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde yardımcı olmak ve ait olduğu toplumun sosyo-kültürel gelişimine destek olmak gibi birçok görevi üstlendiğini belirtti.
     Kösemusul, Sakaryada görev yapan basın çalışanlarının hem kamu hizmetleriyle ilgili halkı bilgilendirdiğini hem de haberleriyle, yazılarıyla herkesin beklentilerini ilgili yerlere ilettiğini vurguladı.
     Kösemusul, şunları bildirdi:
     İşlerini yaparken günün her saatinde hareket halinde olan, zor şartlarda haber peşinde koşan basın çalışanlarımız, her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır. Fedakarca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir. Anayasamızın basın hürriyetini düzenleyen 28. maddesinde, basın hürdür, sansür edilemez, Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır ifadelerine yer verilmektedir. Anayasamızda yerini bulan bu ifadelerden de hareketle, ilimizde görev yapan basın çalışanlarının haber alma ve haberi kamuoyu ile paylaşma çabalarına, dün olduğu gibi bugün de destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.
     Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi, Basın, milletin müşterek sesidir ifadelerine yer veren Kösemusul, şunları kaydetti:
     Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına destek olan, gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın, gazetecilerin sorunlarına sınırlı ölçüde de olsa çözüm bulmak için hazırlanan ve 10 Ocak 1961de yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın önemini kamuoyuna mal etmek amacıyla kutlanmakta olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER