10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Canbey: -Gazetecilerin çalışma koşulları iyileştirilmeli


TEKİRDAĞ (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.
     Canbey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961de kabul edilmesiyle 10 Ocakın her yıl Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, 10 Ocakın gazetecilik mesleğine gönül ve emek vermiş her gazeteci için ayrı önemi bulunduğunu bildirdi.
     Canbey, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Büyük zorluklar altında çalışmalarını sürdüren gazetecilerin özellikle ekonomik anlamda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğu gerçektir. Bu anlamda, 10 Ocak çalışan gazetecilerin çalışma şartlarının yeniden gündeme getirildiği, tartışıldığı bir gün olması nedeniyle ayrıca önemlidir. Her gazeteci için hem fikri özgürlük hem de ekonomik özgürlük hayatidir. Önümüzdeki dönemin gazetecilerin çalışma koşullarının daha da iyileştirildiği bir dönem olmasını temenni ediyorum.
     Bu duygu ve düşüncelerle, bilgi ve haber alma ve yayma özgürlüğünü kullanarak önemli bir kamu görevi icra eden ve bu uğurda zaman zaman hayatını bile tehlikeye atan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor ve bütün gazeteci arkadaşlarıma meslek hayatlarında başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER