12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü


AYDIN (A.A) - Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle Aydın Valisi Kerem Alı ziyaret etti.
     Ziyarete, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Ali Kaya , öğretmenler ve çocuklar katıldı.
     Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, ziyarette yaptığı konuşmada, Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğünün alan çalışması yaparak çocuklarla bağlantı kurduğunu söyledi.
     Çocukların yeteneklerine yönelik kurslar açıldığını ifade eden Durukan, merkezde 284 çocuğa hizmet verildiğini bildirdi.
     AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş de çocukların geleceğinin sağlıklı ve kaliteli olması için bakanlık nezdinde çalışmalar yürütüldüğünü, farkındalık oluşturma amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Kabahatler Kanunu ile çocuklarını çalıştıran ebeveynlere ceza verilebileceğini kaydeden Vali Al ise Çalışan çocuklar annelerinin, babalarının ceza almaması için kendilerinin çalışmak istediğini dile getiriyor. Maalesef bunu engellemek zor. Çocukların çalışması ekonomik, kültürel kalkınmışlık ile ilgili bir durum. Özellikle ekonomik durumla, çocukların çalışması birbiriyle ilintili gidiyor dedi.
     Ziyaretin sonunda çocuklar, milletvekili Öyüş ve Vali Ala çiçek verdi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER