16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı

16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı -Organizasyon kapsamında Türkiyeye gelen heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret etti


İZMİR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiyeye gelen heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odasını (EBSO) ziyaret etti.
     EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay, konuşmasında Türk dünyasının siyaset, ticaret, ekonomi ve enerji alanlarında önemli bir güce dönüştürülmesinin Türk dili konuşan ülkeler arasındaki ortak çaba ve çalışmalarla mümkün olacağını belirtti.
     Türk dünyasında işbirliği içinde yapılacak çok şeyin bulunduğunu ifade eden Talay, bu kapsamda 3 Ekim 2009 tarihinde imzalanan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Kurulmasına Dair Nahçivan Anlaşmasının önemli bir gelişme olduğuna dikkati çekti.
     Talay, şunları kaydetti:
     Halklarımız arasındaki birlik ve kardeşlik, ortak tarihin ve ortak kültürün yüzyıllardır şekillendirdiği sağlam temeller üzerine inşa edilmiştir. Karşılıklı dostluk, ülkelerimiz arasındaki birlik ve beraberlik, müşterek geleceğimizin teminatını oluşturmaktadır.
     İstanbulda yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesinde ileriye doğru önemli adımlar atılmıştır. Ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin güçlendirilmesini destekliyor ve bu kapsamda EBSO olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum.
     Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asyadaki bölge ülkeleri ile KKTC, Almanya ve Rusyada yaşayan 47 girişimciden oluşan Türkçe konuşan girişimciler heyeti, İzmirde 2 günlük temasta bulunacak. Heyet, organize sanayi bölgeleri ile bazı sanayi kuruluşlarını da ziyaret edecek.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER