18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Konya Şehitliğinde düzenlenen törende, şehitlik şeref defterini Vali Doğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Davutoğlunun manevi kızı Gülnisa Alkış imzaladı


KONYA (A.A) - 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Konya Askeri Şehitliğinde tören düzenlendi.
     Törende, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehitliğe çelenk sundu.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Doğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun manevi kızı Gülnisa Alkış, şehitlik şeref defterini imzaladı.
     Alkış, ardından Doğanın deftere günün anlam ve önemiyle ilgili yazdıklarını okudu.
     Vatani görevini yaparken 2002 yılında Tuncelideki Çiçekli Dağı yakınlarında teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Selçuk Alkışın kızı Gülnisa Alkış, yaptığı açıklamada, böyle şerefli bir defteri imzalamaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.
     Metni okurken çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu ifade eden Alkış, Bugün tüm askerlerimiz ve halkımız için çok önemli bir gün. Babamın mezarı başında dua ettim. Onu çok özlemişim dedi.
     Protokol üyeleri daha sonra şehitlerin silah arkadaşları tarafından özenle hazırlanan kırmızı ve beyaz karanfilleri mezarlara bırakıp, dua eden şehit yakınlarını teselli etti.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER