18. Geleneksel Topçam Şenlikleri

18. Geleneksel Topçam Şenlikleri


TOKAT (A.A) - Tokatta 18. Geleneksel Topçam Şenlikleri kapsamında Bedestenlioğlu ve Semerkant içme suyu depoları düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek tarafından, Bedestenlioğlu içme su deposu önünde gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, şenlikler kapsamında su depolarının açılışının yapıldığını söyledi.
     Kentin coğrafyasının engebeli olduğunu belirten Çiçek, Sularımızın geldiği bölgeler belli. Çok farklı noktalardan su alıyoruz. Bu bölgemizde daha önce bir su depomuz vardı. Farklı bir noktada. Ama oraya suyun geldiği nokta çok ilginç bir noktadan geliyordu ki tam anlamıyla bir mühendislik harikası denebilir. Biz bütün bunların hepsini şu anda tamamen yok etmiş olduk. Sadece bu bölgemizi besleyecek yeni bir su kuyusu ve su deposu açmış olduk diye konuştu.
     Tokatta suların büyük çoğunluğunun su kuyularınından alındığını vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:
     Şehrimizde sularımızın önemli bir çoğunluğu su kuyularından alınıyor. Bir iki tane cazibe suyumuz var ki bunlardan birisi de bu bölgeyi de besleyen Marul hattı ve birde Çördük hattı. Biz iki hattımızı da yenilemiş olduk. Su açısından en sorunlu bölgemiz burasıydı. Diğer bölgelerde bir sorun olduğu zaman bu bölgeye su gelmiyordu. Şehrimiz geliştikçe depolara ilaveler konulmuş ve karmaşık bir sistem haline gelmiş. Yaptığımız çalışmalar sonucunda 800 tonluk depoyu buraya yapmış olduk. Şu anda suyumuz çalışıyor. Uzun süreli bir elektrik kesintisi olmadığı müddetçe bu bölgede su sıkıntısı yaşamayacağız. Bu bölgenin tamamı bu depodan beslenecek.
     Yapılanan konuşmanın ardından su depoları hizmete açıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 18. Geleneksel Topçam Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER