2 bin 344 öğrencinin dişi çekildi

2 bin 344 öğrencinin dişi çekildi -Ağız Diş Sağlığını Geliştirme ve Diş Çürüklerini Önleme Projesi kapsamında Denizlide 51 bin 230 öğrencinin taramadan geçirildiği, 2 bin 344 dişinin çekildiği bildirildi


DENİZLİ (A.A) - Ağız Diş Sağlığını Geliştirme ve Diş Çürüklerini Önleme Projesi kapsamında Denizlide 51 bin 230 öğrencinin taramadan geçirildiği, 2 bin 344 dişinin çekildiği bildirildi.
     Denizli Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2008-2009 öğretim yılında başlayan Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller Denizli Ağız Diş Sağlığını Geliştirme ve Diş Çürüklerini Önleme Projesi kapsamında, Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulunda, 2012-2013 öğretim dönemi ağız diş sağlığı tarama programı başlatıldı.
     Okulun konferans salonunda düzenlenen törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer yetkililer katıldı.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir, törende yaptığı konuşmada, insan sağlığının bütün işlerden daha önde geldiğini ifade etti.
     Sağlıklı insanların yetişebilmesi için hayatın her aşamasında sağlık kontrolünden geçilmesi gerektiğini belirten Demir, Hastanelerde insanların muayene olmaya gelmesini beklemektense onların ayağına giderek hizmet vermek daha önemli. İnsanların en önemli sorunlarından birisi diş problemleri. Bu sorunun ortadan kaldırılması için küçük yaşlardan itibaren düzenli kontroller şart. Çünkü dişte başlayan bir çürük başka hastalıkları da beraberinde getiriyor. Dünyanın bütün güçleri insanların sağlık sorunlarını en aza indirgeyebilmek için uğraşıyor. Şüphesiz sağlıklı olmak da ağız sağlığından başlıyor dedi.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise Türkiyenin ve Denizlinin sürekli büyüdüğünü, bu büyümeye bağlı olarak da insanların sağlık şartlarının daha da iyileştiğini söyledi.
     Sağlık Müdürü Erdoğan Taş da 4 yıldır uygulanmakta olan projenin 8 yıl sürmesini hedeflediklerini kaydetti.
     Proje kapsamında Denizli Belediyesinden temin edilen 2 otobüsün, ağız diş sağlığı tarama aracına dönüştürüldüğünü dile getiren Taş, İlimizde toplam 352 ilköğretim okulunda yıllık ortalama 13 bin 500 öğrenci, bin 500 öğretmen ve 5 bin 400 öğrenci velisine ulaşılarak ağız diş sağlığı eğitimleri veriliyor. Ağız diş sağlığı tarama araçlarında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görevli diş hekimlerimiz ve serbest çalışan gönüllü diş hekimlerimiz tarafından 2011-2012 öğretim yılı sonu itibari ile 51 bin 230 öğrenciye ulaşıldı, 2 bin 344 diş çekimi yapıldı. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından İl Özel İdaresi tarafından diş tarama aracı haline getirilen üzerinde 2 diş ünitesi bulunan otobüs, Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edildi.
     Mobil diş sağlığı taraması otobüsüyle 360 köy ilkokulunda 15 bine yakın öğrenciye her yıl diş taraması ve diş bakım temizliği yapılması planlanıyor.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 2 bin 344 öğrencinin dişi çekildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER