2. Ulusal Plastik Enjeksiyon Kalıpçılık Semineri

2. Ulusal Plastik Enjeksiyon Kalıpçılık Semineri -UKUB Yönetim Kurulu Başkanı Özoğul: Kalıpçılar Vadisi projesi için İstanbul-Bursa-Adapazarı üçgeninde farklı noktalarda arazi incelemelerimiz devam etmektedir (Fotoğrafl


KOCAELİ (A.A) - Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Özoğul, içinde, kalıpçılık teknoloji ve Ar-Ge merkezi, ortak kullanım merkezi ve kalıpçılık meslek okulları ile kalıp üretim sürecinin tüm unsurlarını barındıran Kalıpçılar Vadisi projesi için İstanbul-Bursa-Adapazarı üçgeninde farklı noktalarda arazi incelemelerinin devam ettiğini söyledi.
     UKUB tarafından Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlenen, 2. Ulusal Plastik Enjeksiyon Kalıpçılık Seminerinde konuşan Özoğul, bu seminerlerle tedarikçiler arasındaki iletişim eksikliğinin kısmen giderildiğini kaydetti.
     Özoğul, özellikle tasarım, analiz, proje yönetimi ve planlama konularında sahip oldukları bilgi ve tecrübeyi paylaşan yerli ve yabancı işletmelerin, Türk kalıpçılık sektörünün gelişmesine büyük katkı sağladıklarını belirterek, Türk kalıpçılık sektörünün daha da ileriye gidebilmesi için, firmaların rekabet ve esneklik konularında kendilerini geliştirmesi gerektiğini vurguladı.
     Biz kalıpçılar, bu özelliklerimizi kullanarak krizdeki Avrupa pazarından pay almayı başardık diyen Özoğul, Bu pazardaki varlığımızı da ancak rekabet gücümüzü ve esnekliğimizi artırarak sürdürebiliriz. Artık biz kalıpçılar da ana ve yan sanayi firmalarının beklentileri doğrultusunda yeniden yapılanmalı, kendi mühendislik ve Ar-Ge merkezlerimizi kurmalıyız şeklinde konuştu.
     Özoğul, kısa sürede büyük gelişim gösteren ülkelerin sanayi politikaları incelendiğinde, kümelenme ve ortak kullanım mantığına dayalı ihtisas sanayi bölgelerinin oluşturularak, firmaların derinlemesine uzmanlaşmaya yönlendirildiğinin görüldüğünü ifade ederek, UKUB olarak, Kalıpçılar Vadisi olarak adlandırdıkları proje için İstanbul-Bursa-Adapazarı üçgeninde farklı noktalarda arazi incelemelerinin devam ettiğini kaydetti.
     Burada, kalıpçılık teknoloji ve Ar-Ge merkezi, ortak kullanım merkezi ve kalıpçılık meslek okullarının yanı sıra tasarımcısından desencisine, kalıp üretim sürecinin tüm unsurlarını bir araya getirileceğini belirten Özoğul, ilk yatırım ve işletme maliyetlerini düşürecek ve rekabet gücünü arttıracak projenin hayata geçirilmesi için somut adımlar attıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 2. Ulusal Plastik Enjeksiyon Kalıpçılık Semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER