2. Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi

2. Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu -Bursada düzenlenecek sempozyumda 8 ülkeden akademisyenler bildiri sunacak


BURSA (A.A) - Bursada, 2. Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu düzenlenecek.
     Merkezi Malatyanın Darende ilçesinde bulunan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfının Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde 9 Haziranda yapılacak sempozyum hakkında kentteki bir otelde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Sempozyumu düzenlemelerindeki amaçlarının Somuncu Baba ve onun 12. kuşaktan torunu olan Hulusi Efendinin insanlığa yapmış olduğu hizmetleri kamuoyuna tanıtmak olduğunu belirten Kesenceli, şunları söyledi:
     Somuncu Baba, Hacı Bayram Veliyi, Hacı Bayram Veli Akşemsettini, Akşemsettin de Fatih Sultan Mehmeti yetiştirmiş. Fatih Sultan Mehmet de İstanbulun fethini gerçekleştirmiştir. Aslında fethin gizli mimarı Somuncu Babadır diyebiliriz. Somuncu Baba yetiştirdiği 25ten fazla talebesi ile tüm Osmanlı coğrafyasını etkilemiştir. Torunlarından Hulusi Efendi de asrımızın en önemli mutasavvıflarından ve divan şairlerindendir.
     Kesenceli, ilki İstanbulda yapılan sempozyumların ikincisini Bursada gerçekleştireceklerini ifade ederek, sekiz farklı ülkeden akademisyenin bildiri sunacağını söyledi.
     Sempozyumlar serisinin Bursanın ardından Somuncu Babanın vefat ettiği Malatyanın Darende ilçesinde son bulacağını açıklayan Kesenceli, programa tüm vatandaşları davet etti.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER