2012 Avrupa Diploması Ödülü Gaziantepin

2012 Avrupa Diploması Ödülü Gaziantepin -Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: -Başarı tamamen Gaziantepin başarısıdır


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Avrupa Konseyi Parlamentosu tarafından 2012 Avrupa Diploması Ödülünün Gaziantepe verildiğini söyledi.
     Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda basın toplantısı düzenleyen Güzelbey, Brezilyada Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve bazı dünya liderleri ile kendisinin de katıldığı RIO+20 Uluslararası Dünya Zirvesi ve Avrupa Konseyi Parlamentosu tarafından Gaziantepe verilen 2012 Avrupa Diploması Ödülü hakkında gazetecilere bilgi verdi.
     RIO+20 Uluslararası Dünya Zirvesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı dünya liderleri ile yaklaşık 18 bin kişinin katıldığını belirten Güzelbey, kendisinin de enerji ve iklim değişikliği konusunda düzenlenen panelde konuşmacı olarak bulunduğunu kaydetti.
     Güzelbey, Gaziantepin Avrupanın 12 yıldız şehrinden biri seçildiğini ifade ederek, 2012 Avrupa Diploması Ödülüne layık görüldüğünü dile getirdi.
     Başkan Güzelbey, Avrupa Konseyi Parlamentosu yetkililerinin kendisine, 120 kilometre ötenizde dünyanın gözü önünde yapılan katliama rağmen şehrinizde tarihi eserlerin korunması, insan hakları ve demokrasi konularındaki başarılı çalışmalardan dolayı bu ödüle layık görüldünüz dediğini belirtti.
     Elde edilen başarıların sadece Büyükşehir Belediyesinin değil Gaziantepin başarısı olduğunu ifade eden Güzelbey, Bu ödüldeki başarı tamamen Gaziantepin başarısıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz/Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber 2012 Avrupa Diploması Ödülü Gaziantepin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER