24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Mardin Valisi Ayvaz: Doğru bilgilendirilmiş çağdaş bir toplum için, basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, doğru bilgilendirilmiş çağdaş bir toplum için, basının güvenilirliği ve tarafsızlığının önemli olduğunu belirtti.
     Ayvaz, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, basının ve basın çalışanlarının her türlü baskı ve tehditten uzak çalışmalarını sağlamanın, demokrasi için vazgeçilmez olduğunu kaydetti.
     Tüm basın emekçilerinin, bu anlamlı gününü kutladığını kaydeden Ayvaz, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Şüphesiz, doğru bilgilendirilmiş çağdaş bir toplum için, basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir. Mardindeki basın-yayın çalışanlarının, bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların, ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.
    
     Muhabir: Abdülhalim Çelik / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER