26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları

26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması -Gösterişli bir finalle sona eren yarışmanın birincisi Bulgaristan ekibi oldu


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, final programıyla sona erdi. Yarışmada, birinciliği Bulgaristan ekibi kazandı.
     Kültürpark Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen yarışmaya, 21 ülkeden gelen halk dansları toplulukları gösteriler sundu. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın finalinde ise 18 ülkenin halk dansları toplulukları 5er dakikayla hünerlerini sergiledi.
     Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Bulgaristan birinciliği elde ederek Altın Karagöz ödülünü aldı. Yarışmada, Güney Kore ikinci, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de üçüncü oldu.
     Yarışmanın birincisi olan Bulgaristan ekibine Altın Karagöz ödülünün yanı sıra 5 bin avro, 2. olan Güney Kore ekibine Gümüş Karagöz ile 3 bin avro ve KKTC ekibine de Bronz Karagöz ile 2 bin avro para ödülü verildi.
     Yaşadıkları heyecan ve sevin yüzünden gözyaşlarını tutamayan Güney Kore ekibinin, 3 bin avro para ödülünü ise Bursa Kore Gazileri Derneğine bağışladığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER