3+1 Eğitim Projesine bin 400 firma

3+1 Eğitim Projesine bin 400 firma kayıt yaptırdı -MEYOK Koordinatörü Doç. Dr. Sarıbıyık: -Güz döneminde öğrenci gönderdiğimiz şirketler, bahar döneminde daha fazla öğrenci talebinde bulunuyor


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesince (SAÜ) öğrencilerin iş hayatına hazırlanmaları amacıyla hazırlanan 3+1 Eğitim Projesine bin 400 firma kayıt yaptırdı.
     Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yaptığı yazılı açıklamada, güz yarıyılında talep formları ile yapılan başvuruların bahar döneminde Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi (MUYS) aracılığıyla yapılacağını bildirdi.
     Öğrenci otomasyonu ile entegre çalışan MUYSnin meslek yüksekokullarındaki 37 farklı program için kullanıma açıldığını kaydeden Sarıbıyık, sistemin daha etkin çalıştırılması amacıyla internet üzerinden yeni bir veri tabanı oluşturduklarını kaydetti.
     Türkiyede ilk defa SAÜde uygulamaya konulan sistemi işletmeler, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin olumlu karşıladığına dikkati çeken Sarıbıyık, şunları belirtti:
     Öğrencileri denetlemeye giden öğretim elemanlarımız şirketlerin ve öğrencilerin memnun olduklarını ifade ediyor. Bazı programlarda talep fazlalığı nedeniyle şirketlerin taleplerini karşılayamadık. Güz döneminde öğrenci gönderdiğimiz şirketler, bahar döneminde daha fazla öğrenci talebinde bulunuyor. Bu nedenle talepleri karşılayabilmek için işletmelerin müracaatlarını dönem başlamadan yapmaları, öğrenci dağılımlarının sistem tarafından belirlenmesine olanak sağlayacaktır.
    
     -3+1 Eğitim Modeli-
    
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile SAÜye bağlı meslek yüksekokulları için gerçekleştirilen sistem, öğrencilerin pratik eğitimin yanında teorik eğitimden de geçirilmesini sağlıyor. 2 yıllık üniversite yaşamının bir dönemini sanayi alanlarında geçiren öğrenciler, bu şekilde mesleki bilgilerini artırıyor. Üniversite ve sanayi işbirliğiyle başlatılan sistem sayesinde, Türkiyenin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısının çözülmesi hedefleniyor.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 3+1 Eğitim Projesine bin 400 firma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER