3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Giresun Valisi Şahin, mesaj yayımladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Şahin, mesajında, engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil tüm insanların ortak sorunu olduğunu belirtti.
     Medeni ülke olma şartlarından birinin de engelli vatandaşlara verilen önem ve onların sosyal yaşama entegrasyonunun sağlanması olduğunu ifade eden Şahin, Engelli vatandaşlarımızın kendilerine olan öz güvenlerini geliştirmek, toplumdan soyutlanmadan hayatın içinde daha çok yer almalarını ve rahat, mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak, hem sosyal devlet anlayışının, hem de vicdani sorumluluğumuzun bir gereğidir dedi.
     Şahin, engellilerin sıkıntılarını gidermek için devlet imkanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve tüm bireylere önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Onların hayattan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten fertler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. Dünya Engelliler Gününde yaşanılan bütün sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması temennisi ile yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor ve saygılarımla selamlıyorum.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER